1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Sairastelu pilasi suunnitelmat: hallitseva maailmanmestari Petra Olli joutuu jättämään MM-kilpailut väliin

Petra Ollin oli tarkoitus palata kilpailutauolta suoraan painin MM-kisoihin.

Petra Olli (vas.) voitti vuosi sitten MM-kisoissa finaalissa Kanadan Danielle Lappagen ja juhli maailmanmestaruutta. Kuva: AOP / European Pressphoto Agency EPA

Petra Olli on joutunut muuttamaan kilpailusuunnitelmiaan viime kuukausien aikana useaan otteeseen. 25-vuotias painija joutui ensimmäisen kerran kilpailutauolle jo huhtikuussa korvatulehduksen takia.

Vielä elokuussa Ollin valmentaja Ahto Raska oli Yle Urheilun haastattelussa toiveikas siitä, että hänen suojattinsa on hyvässä kunnossa 14. syyskuuta alkavissa Kazakstanin MM-kisoissa, mutta nyt tilanne on muuttunut. Olli joutuu jatkuvan korvatulehduksen ja sairastelukierteen takia jättämään kisat väliin.

Olli voitti viime vuonna Budapestissa 65-kiloisten sarjassa MM-kultaa ja keväällä Bukarestin EM-kisoissa pronssia. Huhtikuisten EM-kisojen jälkeen Olli osallistui vielä leirille Moskovassa, mutta joutui jättämään väliin kesäksi suunnitellut kovatasoiset turnaukset Espanjassa ja Puolassa.

Vaikka Olli ei pysty osallistumaan MM-kisoihin, Tokion olympiakisapaikkoja pystyy tavoittelemaan vielä ensi keväänä kahdessa 62-kiloisten karsintaturnauksessa.

Lue myös:

Sairastelu pilasi Petra Ollin suunnitelmat: palaa viiden kuukauden kilpailutauolta suoraan MM-molskille

Petra Olli iloitsi EM-pronssimitalin tuoneesta suorituksestaan: "Oli kyllä ristuksen hieno liike"

Ei riittänyt! Petra Olli hävisi välierän EM-paineissa ja ottelee perjantaina pronssiottelussa – "Aurinko nousee huomennakin"

Hallitseva mestari Petra Olli lähtee EM-kisoihin ilman teippiä ja terveenä – tuleva syksyn painonpudotus herättää kysymysmerkkejä: "Ruoka meinaa välillä olla liian hyvää"

”Onko tämä joku vuoden viimeinen vitsi?” Petra Olli ei ollut uskoa korviaan, kun kuuli historiallisesta palkinnostaan

Kymmenen vuotta kiistoja ja kunnioitusta, kyyneleitä ja mitaleita – Petra Olli ja valmentaja Ahto Raska kertovat omin sanoin, mitä he arvostavat enemmän kuin mestaruuksia

Uskomatonta draamaa – Petra Olli paini upeasti MM-kultaa!