Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sotkamo jyräsi pesisfinaaleihin – Kiiskinen ja Roope Korhonen ratkaisijoina toisella jaksolla

Sotkamon Jymy on palannut mitaliseuraksi. Sotkamon Jymy on voittanut Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (1-1, 9-2) ja edennyt voitoin 3-2 miesten Superpesiksen loppuotteluihin.

pesäpallo
Roope Korhonen kuvassa
Roope Korhonen kuvassaTomi Hänninen

Sotkamon Jymy voitti Kouvolan Pallonlyöjät 1–0 (1-1, 9-2) ja eteni voitoin 3–2 miesten Superpesiksen loppuotteluihin.

Viidennen välierän voitokkaalla toisella jaksolla Jymyn ratkaisijat olivat kunnarit lyöneet Antti Kiiskinen ja Roope Korhonen. Korhonen moukaroi kunnarinsa lisäksi neljä tavallista juoksua.

Nelossijaan päättynyt pesäpallokesä 2018 on yhä Sotkamon Jymyn ainoa 2000-luvun mitaliton kausi.

– "Nahua" ja virheitä täynnä oli tämäkin ottelu toisen jakson alkuun asti. Sitten ryhdyin vain lätkimään palloa ilman ylimääräistä ajattelua, kuvaili 11-kertainen Suomen mestari Roope Korhonen, 38.

Jymyn tusinasta pelaajasta peräti viisi (Antti Kiiskinen, Antti Korhonen, Joni Rytkönen, Lauri Rönkkö ja Ville Väliaho) pääsevät ensi kertaa mitalin makuun.

Jymyn edellinen SM-kulta on vuodelta 2015. Kymmenestä viimeisimmästä mestaruudesta Jymy on kaapannut kuusi, Vimpelin Veto kolme ja Joensuun Maila ensimmäisensä vuosi sitten.

Pelin alkaminen Hiukassa sateen uhan alla kello 16.30 rajoitti yleisömääräksi vähäisen lukeman 2 019.

Hartikainen ei kohtaa ensi kauden seuraansa

Jymyn palkitut olivat urallaan pudotuspeleissä 437 juoksua lyönyt Roope Korhonen (9 kärkilyöntiä/12 yritystä) ja Koplan viimeistään kakkosjatkeen kunnarillaan (1+1) tyrmännyt Kiiskinen (4/8).

– Parempi voitti tänäänkin. Kiiskisen lyönti (tilanteeseen 5-1) lisäsi Jymyn vauhtia ratkaisevasti, kommentoi KPL:n kapteeni Anssi Lammila.

Koplan terävimmät olivat Antti Hartikainen (7/7) ja kaksi juoksua tuonut kärki Tommi Mäentausta (6/8). Jymy-kasvatti Hartikaiselle kausi olisi ollut voitolla ikimuistoinen, koska hänellä olisi ollut kasvattajaseuransa kaatamisen jatkeeksi loppuotteluissa edessä ensi kauden seuransa JoMan kohtaaminen.

Loppuottelut alkavat sunnuntaina Hiukassa Jymyn ja Joensuun Mailan välillä. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Runkosarjan voittanut Vimpelin Veto ja KPL ratkaisevat pronssimitalistin kahdella voitolla. Ottelusarja alkaa sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä.

Lue myös:

Joogaa, kamarimusiikkia ja yksi väriläiskä, jotka sytyttivät riemun Sotkamon Jymyyn – kestomenestyjä hakee paluuta kultakantaan uusin keinoin

Joni Rytkösestä piti tulla pesislegenda Toni Kohosen seuraaja, mutta lautaskammo iski – nyt hänestä on kuoriutunut etenijäkuningas ja kikkalyöntitaituri: "Minulla on yksi lyönti, jota en ole käyttänyt"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat