Emilia Soinille tappio EM-puolivälierässä – sijoitus kahdeksan parhaan joukossa lupaa hyvää loppukaudelle

Soini harmitteli kärsimättömiä ratkaisulyöntejään ja virheitään kovan ranskalaispelaajan kohtaamisessa.

squash
Emilia Soini
Emilia Soini ylsi Bukarestin EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon syyskuussa.Tommi Tapola

Squashin Suomen ykköspelaaja Emilia Soinin EM-turnaus Romaniassa päättyi tappioon puolivälierässä Ranskan Melissa Alvesia vastaan. Alves nujersi suomalaisen suoraan erin 3–0 vajaassa puolessa tunnissa.

Ranskalainen maailmanlistan 43:s oli ensimmäisessä erässä melko tasavahva Soinin kanssa, mutta voitti lukemin 11–9. Soini on maailmanrankingissa sijalla 58.

Itsevarmuutta avauserän voitosta saanut Alves ei antanut Soinille seuraavissa erissä mahdollisuuksia ja vei seuraavat erät nimiinsä 11–5, 11–3.

– Aloitin ihan hyvin ja olisi pitänyt kyllä onnistua ottamaan se ensimmäinen erä. Sen jälkeen jäin liian passiiviseksi ja olin liian kärsimätön ratkaisulyönneissä. Myös muutamat virheet tekivät oman lyönnin vähän epävarmaksi, eikä riittävää rentoutta löytynyt, Soini kommentoi Squashliiton tiedotteessa.

Kokonaisuudessaan Soinin esitykset EM-turnauksessa olivat lupaavia. Edellisen kerran suomalaisnainen on sijoittunut EM-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon yli 20 vuotta sitten.

23-vuotiaan espoolaisen kausi jatkuu kohti Kairon MM-kisoja, jonka pääsarjassa hän pelaa ensimmäisenä suomalaisnaisena sitten vuoden 1994 ja Tuula Myllyniemen (nyk. Minetti).

23. lokakuuta alkavaan MM-turnaukseen valmistautuessaan Soini osallistuu kahden viikon päästä Kanadassa pelattavaan ammattilaisturnaukseen.

Lue myös:

Emilia Soini tähyää välieriin EM-squashissa – ensimmäinen suomalaisnainen puolivälierissä yli 20 vuoteen

Suomen squashmaajoukkueet lähtevät joukkueiden EM-kisoihin vain finaalisijoitukset mielessä – konkaripelaaja Olli Tuominen edelleen ykkösroolissa

Suomi isännöi squashin joukkueiden EM-kilpailuja 2021 – Naiset tavoittelevat kotikisoista mitalia

18-vuotiaana Yhdysvaltoihin squashammattilaisuuden perässä muuttanut Emilia Soini: "Vaatii uskallusta tehdä ratkaisuja, jotka eivät ole kaikista helpoimpia"

Lähteet: Squashliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat