Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Raviurheilun uusi kotimainen pääsarja starttaa – tästä Kavioliigassa on kyse

Raviurheilun uusi pääsarja Kavioliiga starttaa Oulusta Äimäraution raviradalta lauantaina 7. syyskuuta 2019.

raviurheilu
Kavioliiga tuo uusia tuulia kotimaiseen hevosurheiluun
Kavioliiga tuo uusia tuulia kotimaiseen hevosurheiluunHippos

Kavioliiga on syksystä kevääseen jatkuva sarja avoimen eli kovimman tason kylmä- ja lämminverisille hevosille. Historian ensimmäiset Kavioliiga-mestarit ovat selvillä keväällä 2020.

Hevoset keräävät osakilpailuista pisteitä päästäkseen osallistumaan Kavioliiga Grand Prix -lähtöihin. Kauden aikana eniten pisteitä saanut lämminverinen sekä kylmäverinen kruunataan keväällä 2020 Kavioliiga-mestareiksi.

Kavioliiga luo raviurheiluun uudenlaista sarja-ajattelua, jolla halutaan helpottaa lajin seuraamista ja tarjota lajin seuraajille uutta tartuntapintaa. Kun sekä hevosia, ohjastajia että muita taustajoukkoja seurataan pistepörsseistä, saadaan raviurheilun tähtiä nostettua luontevasti esiin ja tehtyä heitä tutuiksi myös suurelle yleisölle.

– Ravihevosten taustalta löytyy upeita tarinoita ja henkilöitä, joita nostetaan tulevan pääsarjan myötä esille. Kavioliigan verkkosivuilta päästään seuraamaan esimerkiksi hoitajien ja kasvattajien pistepörssiä. Erilaisia ulottuvuuksia, joista kertoa, on todella paljon, hehkuttaa Suomen Hippoksen viestintäpäällikkö Suvi Hakkarainen.

18 osakilpailua ja kolme Grand Prix’ta

Sarja alkaa Oulusta lauantaina 7. syyskuuta, ja kausi 2019–2020 huipentuu Tampereella 23. toukokuuta 2020. Kauden aikana molemmille roduille järjestetään 18 osakilpailua ja kolme Kavioliiga Grand Prix’ta.

Jokaista Kavioliiga Grand Prix’ta edeltää kuusi osakilpailua, joista hevoset keräävät pisteitä. Pistelaskutapa on tuttu Formula 1 -kilpailusarjasta. Yhdeksän osakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä hevosta sekä yksi yleisöäänestyksen voittanut hevonen saavat oikeuden osallistua Grand Prix’hin. Kuhunkin Grand Prix’hin kerätään pisteitä ainoastaan sitä edeltäneestä kuudesta osakilpailusta.

Kavioliigan mestareiksi kruunataan se lämminverinen ja kylmäverinen hevonen, joka on kerännyt koko kauden aikana eniten pisteitä. Pelkkien Grand Prix -lähtöjen menestyjät eivät siis välttämättä ole automaattisesti korkeimmalla pistepörssissä kauden lopussa. Grand Prix -lähtöjen ensipalkinto on aina vähintään 20 000 euroa.

Kavioliiga-kauden 2019–2020 Grand Prix -tapahtumat järjestetään 16.11.2019 Vermo Areenalla ja Seinäjoen raviradalla, 29.2.2020 Lahden Jokimaalla ja 23.5.2020 Tampereen Teivossa.

Lähteet: Hippoksen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat