1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

"Ennen pilkkuja vetäessä ovat jalat tutisseet" – Suomen voittomaalin iskenyt Teemu Pukki uhkuu itseluottamusta ja uskoo jopa Italian kaatumiseen

Teemu Pukki paljasti Kreikan maalivahti Vasilios Barkaksen yrittäneen provosoida suomalaisen suoritusta.

Teemu Pukki teki Suomen ainoan rangaistuspotkusta. Kuva: Markku Ulander /Lehtikuva

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taika Ratinassa säilyi torstai-iltana, kun joukkue nollasi kotonaan EM-karsintojen J-lohkon ottelussa Kreikan. Huuhkajien ainoasta osumasta vastasi tulikuuma Teemu Pukki, joka onnistui rangaistuspotkusta 52. minuutilla.

Valioliigassa viisi osumaa ensimmäiseen neljään otteluun Pukki myönsi, että oli ensimmäisenä mahdollisten rangaistuspotkun vetäjien listalla.

– Ihan hyvällä fiiliksellä lähdin, oli sellainen luotto, että pallo menee sisään, Pukki sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Suomelle ei ole rangaistuspotkuja juurikaan siunaantunut, eikä Pukki ole liioin niitä päässyt ampumaan seurajoukkueissakaan. Maalit ovat kuitenkin tuoneet itseluottamusta vaatimattomalle hyökkääjälle.

– Muistan, että ennen pilkkuja vetäessä ovat jalat vähän tutisseet. Nyt oli kuitenkin aika hyvä fiilis. Siinä kaveri yritti jotain tulla provosoimaan ja seisoskelemaan vierelle, mutta minulla oli aika tarkka suunnitelma, että vedän oikealle alas. En usko, että maalivahti olisi torjunut, vaikka olisi sinne yrittänyt, Pukki jatkoi.

Uskoo jopa Italian kaatumiseen

Itse ottelua Suomen ykköshyökkääjä luonnehti tasaiseksi.

– Kumpikaan ei oikein saanut luotua paikkoja, se oli sellaista keskialueen vääntöä. Minulla oli yksi veto siinä, en oikein saanut muuta aikaan. Kovia jätkiä Kreikalla varsinkin puolustajat, joten töitä sai tehdä aika paljon. Itse vähän väsähdin tänään, pitää huilata pari päivää, että jaksaa sunnuntaina.

Omasta pelistään Pukki löysi parannettavaa.

– Henkilökohtaisesti ottelu ei ollut mikään huippumatsi, mutta olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

Sen sijaan kotiyleisön kannustus sai hyökkääjältä kiitosta. Suomi on onnistunut voittamaan Ratinassa nyt kuusi ottelua putkeen – ja pitämään maalinsa puhtaana.

– On todella makeeta pelata täällä ja tulla tänne, kun tietää, että tupa on täysi ja jengi seisoo meidän takana. Olemme luoneet tunnelman yhdessä. Kun joukkuehenkikin on hyvä, sillä kaadetaan pisteitä kovalla prosentilla.

Pukki uskoikin Ratinan hurmoksen kantavan myös sunnuntaina jopa lohkoa johtavaa Italiaa vastaan.

– Katselin ennen omaa otteluamme vähän Italian ottelua Armeniaa vastaan ja Italia oli haavoittuvaisen näköinen. Näen, että sillä pelillä, mitä viime aikoina olemme pelanneet, meillä on mahdollisuudet voittaa.

Lue myös:

Ratinan taika pitää! Teemu Pukki jatkoi maalitehtailuaan, kun Huuhkajat kukisti Kreikan elintärkeässä EM-karsintaottelussa

Näin Suomi kaatoi Kreikan – Huuhkajien itseluottamus hipoi taas pilviä

Huuhkajien tuntematon sankari ei seuraa jalkapalloa – ajautui aikoinaan eripuraan ManU-legendan kanssa

Jalkapallomiehillä edessä tärkein peli vuosikausiin, voitto Kreikasta kutkuttaisi Huuhkaja-kapteenia: "Se tarkoittaisi isoa askelta kisoihin"

Teemu Pukki vai Jari Litmanen? Ajaxissa merkittävän uran tehnyt Kreikan valmentaja kallistuisi "Littiin"

Italia nousi voittoon vieraskentällä shokkialusta huolimatta – jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä