Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Serena Williams Yhdysvaltain avointen finaaliin ja ennätysjahtiin, vastaan asettuu 19-vuotias kanadalainen

Serena Williams tavoittelee 24:ttä grand slam -voittoa, mikä sivuaisi australialaisen Margaret Courtin ennätystä.

tennis
Serena Williams syöttää.
Serena Williams .AOP

Yhdysvaltojen Serena Williams on edennyt urallaan 10. kerran Yhdysvaltojen avoimen tennisturnauksen finaaliin. Williams voitti naisten kaksinpelin välierässä ukrainalaisen Elina Svitolinan kahdessa erässä 6–3, 6–1. Ottelu kesti tunnin ja 10 minuuttia.

Williams oli sijoitettu turnauksessa kahdeksanneksi ja Svitolina viidenneksi. Yksi kaikkien aikojen tennistähdistä kohtaa loppuottelussa 19-vuotiaan Bianca Andreescun. Kanadalainen voitti välierissä sveitsiläisen Belinda Bencicin luvuin 7–6, 7–5. Andreescu oli rakattu turnauksessa 15. sijalle ja Bencic 13. sijalle.

– Tämä on ihan epätodellista. En todella tiedä, mitä sanoa. Unelma käy toteen, kun saan pelata Serenaa vastaan Yhdysvaltojen avointen finaalissa. Hullua, ihan hullua, Andreescu vuodatti

Jos Andreescu, 19, kaataa Williamsin, hänestä tulee ensimmäinen teini-ikäinen grand slam -voittaja sitten vuoden 2006. Tuolloin Maria Sharapova vei Yhdysvaltain avointen voiton 19-vuotiaana.

Williams jahtaa 24:ttä grand slam -turnausvoittoaan naisten kaksinpelissä. Jos se tulee, hän sivuaa australialaisen Margaret Courtin ennätystä. Court keräsi naisten kaksinpelistä 24 grand slam -voittoa vuosina 1960–1975.

Williamsilla oli mahdollisuudet ennätyksen sivuuttamiseen jo heinäkuussa Wimbledonissa, mutta Romanian Simona Halep romutti nämä suunnitelmat. Halep voitti Williamsin turnauksen loppuottelussa kahdessa erässä.

Yhdysvaltalainen on voittanut grand slam -turnauksen edellisen kerran vuonna 2017 Australiassa. Edellinen voitto Yhdysvaltain avoimista on vuodelta 2014, ja viime vuonna Williams hävisi loppuottelussa Japanin Naomi Osakalle.

Ottelu muistetaan paitsi Osakan noususta ensimmäiseksi japanilaiseksi grand slam -voittajaksi myös Williamsin esittämästä rankasta arvostelusta, joka kohdistui ottelun päätuomariin.

37-vuotias Williams pelasi Yhdysvaltain avoimissa ensimmäistä kertaa vuonna 1998. Hän voitti turnauksen ensimmäisen kerran seuraavana vuonna.

Lue myös:

Tennislegenda Laver vaatii törttöilevälle Kyrgiokselle kilpailukieltoa: "Ainoa tapa saada häneen holttia"

Federerin ja Nadalin näytösottelu rikkoo ennätyksen – 48 000 lippua myytiin alle 10 minuutissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat