Elisa Jussila Yle Urheilun toimituspäälliköksi

Ylen urheilutoimitus on saanut uuden uutistoimintaa johtavan toimituspäällikön.

Muu urheilu
Elisa Jussila
Elisa Jussila on Yle Urheilun uusi toimituspäällikkö.Terhi Liimu / Yle

Yle Urheilun toimituspäälliköksi on valittu FM Elisa Jussila, 42. Hän on työskennellyt Ylessä vuodesta 2003.

Jussila siirtyy toimituspäällikön tehtävään Yle Urheilun uutispäällikön paikalta, joten työympäristö on tullut hänelle tutuksi kolmen vuoden aikana. Hän seuraa tehtävässä Yle Urheilun päälliköksi siirtyvää Joose Palosta. Jussilalla on selvä näkemys siitä, mitkä asiat ovat Ylessä ja Yle Urheilussa tärkeitä ja mihin jatkossakin panostetaan.

– Uutistoiminta on Yle Urheilun kivijalka, ja meidän tavoitteena on kertoa uutiset ensimmäisenä. Toki haluamme olla myös luomassa puheenaiheita, kertomassa kiinnostavia tarinoita ja välittämässä urheilun herättämiä suuria tunteita.

Jussila on toiminut aiemmin muun muassa vastaavana tuottajana Yle Oulussa ja uutistoimittajana Yle Uutisissa. Nykyisessä toimituksessa häntä kiehtoo urheilujournalismin monipuolisuus ja innostunut työyhteisö.

– Yle Urheilun porukka on tiivis ja tekee töitä intohimolla. Mukaan on saatu myös tuoreita vahvistuksia, ja olen iloinen siitä, miten nuoret kyvyt ja kokeneet ammattilaiset ovat yhdistäneet voimansa ja tekevät töitä hyvällä sykkeellä.

Mediamaailma on muuttunut viime vuosina hurjaa vauhtia ja muuttuu jatkossakin. Tässä Yle Urheilun pitää Jussilan mukaan olla kärkijoukoissa kehittämässä sisältöjä uusille yleisöille.

– Ihmisten uusista tavoista käyttää mediaa ja nuorten yleisöjen houkuttelusta on puhuttu jo vuosia. Omasta arjestanikin tiedän, että jatkossa kriittisen tärkeää on se, miten onnistumme pääsemään yhä paremmin esille ihmisten käsien jatkeisiin eli kännyköihin ja muihin litteisiin laitteisiin, Jussila sanoo.

Yle Urheilun suurimmat kehityskohteet ovat uuden toimituspäällikön mielestä selvät.

– Nuoret, some-kanavat ja videon hyödyntäminen, siinä isoimmat tulevaisuuden rastit, Jussila painottaa.

Lue myös:

Yle Urheilun päälliköksi Joose Palonen – Asta Kujala uusi Ylen tapahtumapäällikkö

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat