Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Suomen pyöräilytähti Lotta Lepistö jää pois MM-kisoista: "Katse on jo kohti ensi kautta"

Trek Segafredo-tallissa ajava Lotta Lepistö kilpailee tällä kaudella vielä muutamassa kisassa. Terveysongelmien vuoksi hän keskittyy jo tulevaan kauteen.

pyöräily
Lotta Lepistö
Lotta Lepistön kulunut kausi on ollut vaikea. AOP/Jarno Kuusinen

Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö ei osallistu syyskuun puolivälin jälkeen Englannin Yorkshiressä käytäviin maantiepyöräilyn MM-kisoihin. Lepistö jättää arvokisat väliin, sillä hän kokee ettei ole riittävässä kisakunnossa taistellakseen MM-maanteillä.

– En ole sellaisessa kunnossa, että kannattaisi osallistua MM-kisoihin. Sinne ei voi lähteä ajamaan jos ei ole tarpeeksi kisakilsoja alla, Lepistö viestitti Yle Urheilulle.

Suomalaisen kulunut kilpailukausi on ollut vaikea terveysongelmien vuoksi. Kevät alkoi hyvin uudessa Trek-tallissa, sillä hän saavutti kolme etappivoittoa. Sen jälkeen alkoivat aiempaa vakavammat vatsavaivat ja hän joutui jäämään kilpailutauolle heinäkuun loppuun saakka. Rajujen vatsaongelmien lisäksi Lepistö oli ylikuormittunut.

– Pari viime vuotta ovat olleet aika rankkoja. Aikaisempina vuosina minun kisakalenteriani ei ole mietitty kauhean hyvin. Olen ajanut kaikki kisakalenterin kisat liki jokaisena viikonloppuna. Siinä ei ollut mitään järkeä, Lepistö avasi tilannettaan heinäkuussa.

Kisoihin suomalaispyöräilijä palasi elokuun alussa kun hän osallistui tiiminsä kanssa Lontoossa ajettuun yhden päivän World Tourin-osakilpailuun. Lepistö ajoi kisan maaliin pääjoukon takana.

Sittemmin häntä ei ole viivalla nähty, sillä väliin jäi myös Hollannissa paraikaa käynnissä oleva kuusipäiväinen etappikisa, vaikka suomalainen olikin alunperin mukana lähtölistoilla. Ensi viikolla hän aikoo kisata Madridissa naisten World Tourin viimeistä edeltävässä osakilpailussa. Espanjan jälkeen hän asettuu viivalle Italiassa.

Lepistö kertoo, että terveystilanne on nyt kesän vaikeita kuukausia parempi ja hän päässyt takaisin harjoittelemaan.

– Vointi on tällä hetkellä hyvä ja olen päässyt taas ajamisen makuun Gironassa. Vointi on ollut hyvä, eikä ole ollut ongelmia. Muutama kisa on vielä ohjelmassa, mutta katse on jo enemmän kohti ensi kautta.

Lepistön MM-kisojen väliin jättämisestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

Kovia kokenut Lepistö palasi kilpailutauolta – Jaakko Hänninen avasi ammattilaisuransa

Rajut vatsavaivat pakottivat Suomen pyöräilytähden kilpailutauolle – perhe ja urheilupsykologi auttoivat Lotta Lepistöä: "Voisitko antaa itsellesi armoa?"

Lotta Lepistö kiri avausetapin voittoon Hollannissa

Lotta Lepistö kiri jälleen etappivoittoon: "Ihan jees viikko takana"

Pyöräilijä Lotta Lepistö aloitti kilpailukautensa voitolla – "Sairastelut ovat nyt ainakin tällä kertaa ohi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat