Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Huuhkajien kapteeni ei kanna huolta paikkaajastaan Italiaa vastaan – "Hänen uusi nimensä on Suomen Messi"

Joni Kauko ja Rasmus Schüller lienevät päävalmentaja Markku Kanervan vaihtoehdot, kun keskikenttää rakennetaan sunnuntain maaotteluun Italiaa vastaan.

urheilu
Tim Sparv osallistui Huuhkajien harjoituksiin Lamminpään urheilukentällä Tampereella päivä voitollisen Kreikka-ottelun jälkeen.
Tim Sparv osallistui Huuhkajien harjoituksiin Lamminpään urheilukentällä Tampereella päivä voitollisen Kreikka-ottelun jälkeen. Kalle Parkkinen / Lehtikuva

TAMPERE. Huuhkajien kapteeni Tim Sparvin torstai-ilta Ratinan stadionin uumenissa olisi voinut olla täynnä riemua tärkeästä Kreikka-voitosta jalkapallon EM-karsinnoissa.

Keskikenttäpelaaja kuitenkin ohjattiin ottelun jälkeen dopingtestiin eikä näytteen antaminen onnistunut kovinkaan nopeasti. Lisäksi harteilla painoi varoitus, jonka Sparv sai ottelun 57. minuutilla.

Koska tämä oli karsintojen kolmas keltainen kortti, kapteeni on sivussa sunnuntain Italia-ottelusta.

Annettuaan näytteensä Sparv käveli koppiin yksin. Joukkueen keskinäinen juhla yhdestä suomalaisen jalkapallohistorian toistaiseksi suurimmista voitosta jäi väliin.

– Istuin huoneessa puolitoista tuntia ennen kuin pystyin käymään kusella. Olin viimeisenä pois stadikalta ja unta sain ehkä kello viisi, Sparv kertoi perjantain palauttavan harjoittelun jälkeen.

– On aina kiva istua puoli tuntia tai tunti kopissa voiton jälkeen, juhlia ja tanssia. Nyt olin yksin suihkussa, kaikki olivat lähteneet hotelliin.

Sunnuntaina Sparv ei ole mukana, kun Italia saapuu pelaamaan maaotteluviikon toisen vieraspelinsä. Kapteeni on partioinut keskikenttää yhdessä Glen Kamaran kanssa jämäkästi, mutta nyt päävalmentaja Markku Kanerva joutuu tekemään muutoksia.

Sparvin mielestä tarjolla on vain hyviä vaihtoehtoja. Jos kentälle halutaan hyökkäysosaamista, Tanskan pääsarjan Esbjergissä viime kaudella kahdeksan maalia tykittänyt Joni Kauko saattaisi tulla kyseeseen.

FC Midtjyllandia edustava Sparv on päässyt seuraamaan Kaukon otteita läheltä.

– Hänen uusi nimensä on Suomen Messi. Kun meillä oli palaveri ennen Esbjerg-peliä, eikä puhuttu Kaukosta, vaan Suomen Messistä. Oikeasti. Mä nauroin siellä huoneessa, kapteeni leukaili.

Toinen vaihtoehto on tuoda Kamaran rinnalle Minnesota Unitedin Rasmus Schüller.

– Meillä on hyviä vaihtoehtoja, en ole huolestunut.

Lue myös:

Lukas Hradecky paljastaa, montako olutta nautti voitollisen Kreikka-ottelun jälkeen: "Ei se kuluta enempää kuin lentomatka Armeniasta"

Huuhkajien puolustajakolossi meni onnesta sekaisin ja häpesi tuuletustaan: "Tunteet ovat pinnassa, vaikka olen luvannut, että en koskaan itkisi jalkapallon takia"

Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva riehaantui Ratinan hurmoksesta: "Joukkue osoitti taas fantastista voitontahtoa ja taisteluilmettä"

Ratinan taika pitää! Teemu Pukki jatkoi maalitehtailuaan, kun Huuhkajat kukisti Kreikan elintärkeässä EM-karsintaottelussa Jalkapallomiehillä edessä tärkein peli vuosikausiin, voitto Kreikasta kutkuttaisi Huuhkaja-kapteenia: "Se tarkoittaisi isoa askelta kisoihin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat