Moukarimiesten viimeinen näyttöpaikka MM-Dohaan – Aaron Kangas kauden kärkitulokseen ja ennätykseensä

Aaron Kangas paransi ennätystään liki puolella metrillä moukarinheittäjien Someron syysmittelössä.

Aaron Kangas Kuva: Suomen Urheiluliitto

Aaron Kangas voitti kilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 74,40, joka nostaa hänet 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa toiseksi. Edellä on vain ikäluokan SE:n 81,70 haltija Olli-Pekka Karjalainen.

Kangas heitti Somerolla parhaansa kolmannellaan ja pyörähteli vielä sarjan toiseksi parhaalla heitolla 74,08, joka sekin ylitti Kankaan aiemman ennätyksen 73,94.

– Tällä viikolla rupesi treeneissä kulkemaan hyvin. Tuli treeniennätyksiä, joten osasin odottaa, että nyt kulkee. Heittäminen oli helppoa, Kangas sanoi.

MM-tulosrankingraja jäi rikkomatta

Kankaan ja muidenkin Somerolla heittäneiden kotimaisten kärkinimien toiveissa oli tulos, joka veisi Dohan MM-kisojen rankingin tämän hetken rajatuloksen 75,32 paremmalle puolelle. Se jäi kuitenkin toiveeksi.

– Kyllä se olisi ollut aika tiukassa, vaikka olisi ollut kuinka hyvä heitto, ja rajatulos nousee varmasti vielä tuosta, Kangas arvioi.

Tuomas Seppänen oli kilpailussa toinen heitettyään 70,82.

– Verryttely meni hyvin, mutta ensimmäiset kaksi heittoa epäonnistuivat, ja jouduin vähän ”keräilemään itseäni”. Tuntuu, että paras pöhinä jäi nyt verryttelyyn, tuumi Seppänen, joka heitti viikko sitten Porissa kauden parhaansa 73,61.

Henri Liipola oli kolmas tuloksella 70,05 ja Aleksi Jaakkola oli neljäs heitettyään 69,50.