Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu

Kapteeni Tim Sparvin korvaajaksi ehdolla kaksi nimeä – päävalmentaja Markku Kanerva avasi Huuhkajien vaihtoehtoja sunnuntain Italia-otteluun

Vielä päävalmentaja ei paljastanut, millä muodostelmalla Suomi lähtee sunnuntain EM-karsintaotteluun.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva
Markku Kanerva Huuhkajien harjoituksissa perjantaina päivä voitollisen Kreikka-ottelun jälkeen. Kalle Parkkinen /Lehtikuva

Markku Kanervan on tehtävä ainakin yksi muutos sunnuntain EM-karsintaotteluun Italiaa vastaan, kun kapteeni Tim Sparvin varoitustili täyttyi voitollisessa Kreikka-ottelussa.

Yksi keskikentän mahdollisista korvaajista on Rasmus Schüller, joka pääsi loppuminuuteiksi Pyry Soirin tilalle testaamaan Tampereen stadionin uutta nurmea.

– Kolmessa minuutissa ei hirveästi ehdi taikoja tehdä. Hyvä, että pidimme nollan, Schüller totesi Yle Urheilulle perjantain palauttavien harjoitusten jälkeen.

Seuratasolla Pohjois-Amerikan MLS-liigassa pelaavaa Minnesotaa edustava Schüller myönsi, että hinku päästä kentälle on kova.

– En ole viime aikoina hirveästi pelannut, mutta olen hyvässä kunnossa ja pysynyt ehjänä. Totta kai olisi upeaa päästä pelaamaan avauksesta saakka, kun on iso peli, kovat panokset ja täysi Ratina.

Kaksi vaihtoehtoa

Päävalmentaja Kanerva nosti Schüllerin ohella esiin myös tanskalaista Esbjergiä edustavan Joni Kaukon nimen.

– Molemmat ovat luotettavia vaihtoehtoja. Rasmuksen ja Jonin välillä se valinta tulee olemaan.

Vaikka kapteenin poissaolo onkin menetys joukkueelle, ei Kanerva lähtenyt murehtimaan Sparvin poissaoloa.

– Sinänsä sääli, että kortti ja pelikielto tulivat, mutta niihin täytyy aina varautua. Toisaalta nyt saadaan tuoreita jalkoja. On ihan selvä, ettei varoituksia kannata liikaa alkaa pelissä miettimään, muuten on aika paljon pois tämän tyyppisiltä pelaajilta, jos he alkavat mennä varovasti kaksinkamppailuihin ja pelätä varoituksia.

Hyökkäyksessä EM-karsintojen alkuvaiheessa loukkaantumisesta kärsinyt Jasse Tuominen palasi Kreikka-ottelussa Teemu Pukin vierelle. Vielä Kanerva ei paljastanut, millä muodostelmalla Huuhkajat haastaa lohkon kärkijoukkue Italian.

– Italiassa pelasimme ensin 3–4–3-systeemillä ja muutimme sen sitten 4–5-1-puolustussuuntaan. Toki yksi vaihtoehto on lähteä kahdella kärjellä, mutta Italian pelin avaamismalli poikkeaa hieman Kreikasta. He pyrkivät täyttämään taskut ajoissa ja tulevat ennen kaikkea vasemmalta vahvasti.

– Meillä on käyty aika paljon erilaisia ryhmityksiä läpi näidenkin karsintojen aikana. Jää nähtäväksi, tuleeko pelaajavalintapuolella joitakin yllätyksiä.

Skrabb ja Lappalainen toipumassa

Kreikka-ottelussa olivat vammojen vuoksi sivussa myös Simon Skrabb ja Lassi Lappalainen. Heidän pelikuntonsa selviää päävalmentajan mukaan lauantaina.

– Tällä hetkellä näytti ihan hyvältä. Koko ajan on lisätty kuormitusta. Lauantaina katsotaan heidän pelikuntonsa.

Kanervan mukaan minkäänlaista riskiä ei kuitenkaan aiota ottaa.

– He vetävät huomenna täysillä harjoitukset ja kuten aiemmin olen todennut, jos siinä on jonkinnäköisiä tuntemuksia, emme halua ottaa riskiä, että vamma uusiutuisi tai pahenisi. Silloin se tarkoittaisi, että he ovat seurajoukkueesta pois ja meidän seuraavat pelimmekin tulevat jo lokakuussa.

Jalkapallon EM-karsintaottelu Suomi–Italia Tampereella 8.9. kello 21.45. Lähetystä voit kuunnella Yle Puheella kello 21.30 alkaen.

Lue myös:

Lukas Hradecky paljastaa, montako olutta nautti voitollisen Kreikka-ottelun jälkeen: "Ei se kuluta enempää kuin lentomatka Armeniasta"

Huuhkajat mursi viimeisetkin muurit jalkapallohuuman tieltä – "En ole kokenut tällaista koskaan"

Huuhkajien kapteeni ei kanna huolta paikkaajastaan Italiaa vastaan – "Hänen uusi nimensä on Suomen Messi"

Asiantuntija uskoo, että huima flow-tila ajaa Huuhkajat voitosta voittoon: "Joukkueessa on pelilliset palaset ja henkinen puoli kohdallaan" Huuhkajien puolustajakolossi meni onnesta sekaisin ja häpesi tuuletustaan: "Tunteet ovat pinnassa, vaikka olen luvannut, että en koskaan itkisi jalkapallon takia"

Kommentti: Huuhkajien ennennäkemätön temppu avasi lopputurnauksen ovet selälleen – "Rive" sai fanikatsomon sekoamaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat