Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Toni Piispanen kelasi voittoon Brysselin Timanttiliigassa – kärkikaksikolla eroa vain 0,04 sekuntia

Piispanen kukisti Brysselissä belgialaisen ME-miehen Peter Genynin.

Toni Piispanen
Toni Piispanen
Toni PiispanenParalympiakomitea

Ratakelaaja Toni Piispanen voitti perjantaina 100 metrin kelauksen Brysselin Timanttiliigassa. Piispanen päihitti kotiradallaan kisanneen belgialaisen ME-miehen Peter Genynin niukasti 0,04 sekunnin turvin.

Espoon Tapioita edustavan Piispasen voittoaika oli 20,74. Genyn on tehnyt tämän kauden kärkiajan 19,98. Hänen viimevuotinen maailmanennätyksensä on 19,89.

– Lähtö ja 20 ensimmäistä metriä onnistuivat melkein täydellisesti ja johdin kelaustuolin mitalla. Kiihdytysvaiheessa 20-60 metriin oikea hanska alkoi lipsumaan ja Genyn pääsi rinnalle. Lopussa lisäsin voimaa ja paikkasin tilanteen, Piispanen kuvaili suoritustaan Suomen Urheiluliiton tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Piispanen kisasi Brysselin Timanttiliigassa myös kaksi vuotta sitten.

– Oli hienoa päästä kilpailemaan Timanttiliigassa. Se kertoo siitä, että luokan 51 taso on korkea. Hotellilta saavuimme poliisisaattuessa stadionille ja yleisö piti ääntä koko ajan, Piispanen kuvaili kokemusta.

Brysselin kilpailu oli Piispaselle viimeinen kisastartti ennen marraskuussa käytäviä parayleisurheilun MM-kisoja, joissa hän tähtää sekä 100 että 200 metrille.

Lue myös:

Toni Piispanen sai kutsun Brysselin Timanttiliigaan – vastassa on rakas kilpakumppani: "Siinä on aina sähköinen tunnelataus, kun kohtaamme"

Lähteet: Suomen Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat