Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pulli ponkaisi pituusvoittoon, Mörö hellekisan viides Espanjassa

Kristian Pulli voitti pituushypyn tuloksella 798 Andujarissa. Samassa yleisurheilukisassa Oskari Mörö sijoittui 400 metrin aitajuoksussa viidenneksi ajalla 49,87.

yleisurheilu
Kristian Pulli.
Kristian Pulli.Tomi Hänninen

Kristian Pulli ponnisti Espanjassa tasaisen sarjan, johon mahtui voiton tuoneen 798:n lisäksi 797 kantanut ponkaisu sekä kaksi 792:n hyppyä. Kilpailu käytiin lähes tuulettomassa säässä. Roni Ollikainen oli kilpailun seitsemäs tuloksella 731.

– Siinä oli pari hyvää hyppyä, mutta tänään hypyt lähtivät tavallista korkeammalle. Siksi alastulo oli vähän erilainen kuin normaalisti ja toinen jalka jätätti varsinkin siinä 798 kantaneessa hypyssä. Siinä oli ainekset sinne MM-kilpailuiden ranking-rajaan, Pulli sanoi.

Pulli on ollut läpi syyskesän loistovireessä. Ennätyskelpoisessa tuulessa hän on ponnistanut kahdesti 805. Dohan MM-kilpailujen ranking-raja on 810. Kauden parhaalla tuloksellaan Pulli on seitsemännellä varasijalla.

– Siihen voi olla tyytyväinen, että taso on mennyt eteenpäin. Harmi vaan, ettei ole tullut yhtään oikein huippuhyppyä. Sen haluaisin vielä tehdä. Tiedän, että siellä on isoja hyppyjä tulossa, täytyy katsoa, vieläkö löytyy jostakin kilpailuja.

Mörö taas alle 50 sekunnin

Oskari Mörö oli 400 metrin aitajuoksussa viides ajalla 49,87. Voittaja oli vuoden 2016 EM-kilpailujen espanjalainen hopeamitalisti Sergio Fernandez ajalla 49,40. Kilpailut käytiin Andalusian helteessä.

– Se pisti kropan aika koville, kun oli 36 astetta lämmintä. Vähän vääntämistä juoksu oli. Hyvä, kunperustaso on sitä luokkaa, että tulos alkaa nelosella, Mörö sanoi.

Mörö alitti 50 sekuntia neljännen kerran tällä kaudella. Hänen kesän parhaansa on vajaa viikko sitten Berliinissä juostu 49,47.

Dohan MM-kilpailujen ranking-raja on nyt 49,42. Mörö on jaetulla kolmannella varasijalla, joten aivan mahdotonta kutsu MM-kilpailuihin ei ole. Perjantai oli viimeinen päivä, kun MM-kilpailuihin oikeuttavan tuloksen teko oli mahdollista.

– Veikkaan, että olen ensimmäinen ulkona tai viimeinen sisällä. Sen verran niitä poisjääntejä kuitenkin tulee. Nyt jatkan harjoittelua niin kauan kuin varmistuu, pääsenkö MM-kilpailuihin vai en, Mörö arvelee.

Joonas Rinne juoksi 800 metrin B-erässä toiseksi ajalla 1.49,14.

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat