Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

ManU-hyökkääjä Marcus Rashford on kokenut henkilökohtaisesti, miten rasismi jalkapallokentillä on jälleen voimistunut

Englannin maajoukkuehyökkääjä kaipaa tiukempaa kontrollia sosiaaliseen mediaan.

jalkapallo
Marcus Rashford
Marcus Rashford missasi rangaistuspotkun Crystal Palacea vastaan. Yleisö reagoi siihen rasistisesti.Getty Images

Taistelu rasismia vastaan jalkapallossa on ottanut takapakkia, arvioi Englannin maajoukkueen hyökkääjä Marcus Rashford. Manchester Unitedia edustava Rashford on yksi pelaajista, jotka ovat kohdanneet rasistisia hyökkäyksiä pelikentillä viime aikoina.

Yleisö otti Rashfordin rasistisesti silmätikuksi, kun hän epäonnistui rangaistuspotkussa Crystal Palacea vastaan. ManU hävisi lontoolaisille 1–2 pari viikkoa sitten.

– Onhan yleisön käytös pettymys. Jotenkin tuntuu, että olemme menossa käytöksessä taaksepäin emmekä eteenpäin, kuten olisi toivottavaa, Rashford sanoi Englannin ja Bulgarian lauantaisen EM-karsintaottelun aattona.

Yksittäistapauksista voi kehittyä pian ilmiö

Rashfordin entiselle joukkuekaverille Romelu Lukakulle huudeltiin apinahuutoja viime viikonloppuna, kun Lukaku kohtasi Interin paidassa Cagliarin Italian liigassa. ManU:n Paul Pogbaa kohtaan hyökättiin rasistisesti sosiaalisessa mediassa, ja samaa ovat kokeneet muun muassa Chelsea-pelaajat Tammy Abraham ja Kurt Zouma.

Rashford arvioi, ettei rasismin kitkemiseksi ole tehty tarpeeksi lukuisista kampanjoista huolimatta.

– Ääni kuuluu vain, jos se on tarpeeksi voimakas.

Rashford kaipaa muutosta, eikä usko sen onnistuvan ilman tarpeeksi järeitä toimia. Etenkin sosiaalista mediaa pitää hänen mielestään suitsia.

– Netissä on niin helppoa tehdä ja sanoa mitä tahansa. Kuka tahansa voi luoda sosiaaliseen mediaan tilin, jossa ei huutele omalla nimellään.

Lue myös:

Sosiaalisessa mediassa esitetyt rasistiset kommentit varjostaneet Valioliigakauden alkua – Englannin maajoukkuevalmentaja Phil Neville kannustaa somelakkoon

Jalkapallotähdet rasististen herjausten kohteena sosiaalisessa mediassa – jättiyhtiö ratkoo ongelmaa ottamalla 50 pelaajan tilit erityistarkkailuun

Ei tullut menestystä Valioliigassa vaan huono palkka ja keskinkertainen ura – tämä on helposti afrikkalaisen pelaajan todellisuus Suomessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat