1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. triathlon

Kaisa Sali 12:s puolimatkan triathlonissa Nizzassa – päätähtäin uran päättävässä Havaijin ironmanissa

Daniela Ryf oli täysin ylivoimainen.

Kaisa Sali kisasi Nizzassa kesken harjoituskauden. (Arkistokuva) Kuva: EPA / AOP

Kaisa Sali on sijoittunut 12:nneksi triathlonin puolimatkan kilpailussa Nizzassa. Kisa oli Salille harjoitusta lokakuussa Havaijilla huipentuvaan uraan. Hän jäi voittajan, sveitsiläisen Daniela Ryfin vauhdista 14 minuuttia ja 14 sekuntia.

Nizzan kisa oli Ironman-sarjan puolimatkojen MM-kilpailu. Täysmatkojen MM-kilpailu kisataan Havaijin Kailua-Konassa 12. lokakuuta. Sali on kertonut sen olevan uransa päätös.

Sali kisasi Nizzassa kesken harjoituskauden eikä juurikaan keventänyt harjoittelua ennen kisaa. Hän vietti useamman viikon Pyreneiden vuoristossa Font Romeussa.

Nizzassa uintimatka oli 1,9 kilometriä, ja runsaan 91 kilometrin pyöräily vei naiset yli tuhannen metrin korkeuteen. Juoksumatkaa kertyi puolimaraton eli 21,1 kilometriä.

Lajin kärkinimi Ryf oli kilpailussa niin ylivoimainen, että hän ehti läpsiä käsiään yhteen yleisön kanssa ennen maalilinjan ylittämistä. Havaijilla neljä kertaa peräkkäin voittanut Ryf tuli maaliin ajassa 4.23.03 ja kukisti Britannian Holly Lawrencen lähes neljällä minuutilla. Sveitsin Imogen Simmonds oli kolmas runsas viisi minuuttia Ryfille hävinneenä.

Salin yhteisaika oli 4.37.18. Hän käytti uintiin 29.17, pyöräilyyn 2.43.15 ja juoksuun 1.20.17, jolla oli alustavien tulosten mukaan seitsemänneksi nopein juoksija.

Viime vuonna Havaijilla toiseksi sijoittunut britti Lucy Charles-Barclay sai aikasakon pyöräilyssä peesaamisesta ja tuli maaliin viidentenä.

Lue myös:

Pronssia tavoitellut Liisa Lilja jäi viidenneksi – "Oli kyllä urani huonoin kisasuoritus"

Kaisa Sali kolmas Lahden triathlon-koitoksessa – "Kannustus oli ihan jäätävää"