Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Lauri Markkasen täytyy myhäillä tyytyväisenä näiden kohokohtien jälkeen – ensi kauden Bulls-pelintekijä Tomáš Satoranský järjesti klinikan MM-koriksessa

Hurmioituneesti pelannut Satoranský jakoi Brasiliaa vastaan yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Maajoukkuekoripallo
Näin Lauri Markkasen ensi kauden pelintekijä säkenöi koripallon MM-kisoissa
Näin Lauri Markkasen ensi kauden pelintekijä säkenöi koripallon MM-kisoissa

Chicago Bullsin Lauri Markkanen aloittaa lokakuussa kolmannen kautensa koripalloliiga NBA:ssa. Suomalaistähden kahden ensimmäisen sesongin aikana Bullsia ovat johtaneet pelintekijät, jotka eivät ole tuoneet Markkasen vahvuuksia parhaalla mahdollisella tavalla esiin.

Turhautuminen on kohdistunut Kris Dunniin ja heittävään takamieheen Zach LaVineen, jotka ovat lähtökohtaisesti pisteidentekijöitä eivätkä syöttäjiä. Ensi kaudella tilanteeseen odotetaan muutosta. Bulls varasi takakentälleen Coby Whiten North Carolinan yliopistosta. 4,1 syöttöä ottelua kohden tilastoinutta Whitea pidetään hyvänä joukkuepelaajana.

Lisäksi Bulls hankki Washington Wizardsista tshekkiläisen pelinjohtajan: Tomáš Satoranskýn. White–Satoranský-kaksikko sysännee Bullsin rotaatiossa Dunnin penkille ja vapauttaa LaVinen pelintekovastuusta.

Satoranský, 27, pelasi lauantaina erinomaisen ottelun MM-kisoissa Brasiliaa vastaan. Hän teki lähes tripla-tuplan: 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja mikä kaikkein tärkeintä Bullsin kannalta, yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

MM-kisojen neljässä ottelussaan tshekkitaituri on nyt jakanut seitsemän syöttöä per peli, mikä on neljänneksi eniten koko kisoissa.

Jutun kuvaa klikkaamalla voit katsoa Satoranskýn kohokohdat Brasilia-pelistä. Jos Markkanen näki pelin, hänen täytyy myhäillä tyytyväisenä. Satoranský työskenteli Tshekin joukkuekonseptin eteen epäitsekkäästi molemmissa päissä kenttää ja teki joukkuekavereistaan parempia. Hän löysi kanssapelaajansa tarkoilla syötöillä oikea-aikaisesti ja vapautti heidät hyviin heittopaikkoihin.

Jos Satoranskýn syöttöjen vastaanottajaksi kuvittelee Markkasen, voivat Bulls-fanit olla innoissaan tulevaisuuden näkymistään. Suomalainen on saamassa viimein rinnalleen pelintekijän, joka löytää ison laitahyökkääjän jatkuvasti vapaana kolmoskaaren takaa tai korin alta. Syötön saatuaan ei tarvitse kuin upottaa heitot sisään.

Sen Lauri Markkanen osaa.

Kuvassa Lauri Markkanen ja Kris Dunn.
Lauri Markkanen ja Kris Dunn.AOP

Lue myös:

Upeaa koripalloa esittänyt Tshekki jätti Brasilian täysin jalkoihinsa MM-kisoissa ja taistelee vielä puolivälieräpaikasta

Tästä jalkapallo voisi ottaa mallia – MM-koris osoittaa, että videotuomarointi voi toimia: ”Samaa mieltä kaikista päätöksistä”

Yhdysvaltojen suurin tähti MM-kisoissa on omalaatuinen valmentajalegenda, Trump-kriitikko ja toimittajien kiusaaja: ”Ei kiinnosta, mitä muut ajattelevat”

Liettuan avainpelaajan isä oli Neuvostoliiton kunnioitettu goljatti rautaesiripun takana – kropan kunto peliuran aikana olisi oikeuttanut pysäköimään invapaikalle

Serbian jättimäinen sentteri, NBA:n rakastettu kulttipelaaja Boban Marjanović, taisteli Keanu Reevesin kanssa toimintaelokuvassa – ”Stuntmies lensi melkein viisi metriä”

Serbialainen syöttökone kauhistutti elintavoillaan, mutta hurmasi peliälyllään – kolme litraa limsaa päivässä juonut Nikola Jokic on nyt maailman parhaita koripallotähtiä

MM-koripallon ylivoimaisin pelaaja ei olisi jättänyt kisoja väliin mistään hinnasta – kreikkalainen ihmepoika ponnahti rihkamakauppiaasta NBA:n kuumimmaksi nimeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat