Suora

  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Serena Williams jahtaa historiallista mestaruutta US Openissa – vastassa uskomattoman vuoden pelannut teinisensaatio

Serena Williams ja Bianca Andreescu kohtaavat US Openin finaalissa.

tennis
 Bianca Andreescu, Williams Serena
Bianca Andreescu lohdutti Serena Williamsia, kun Williams joutui luovuttamaan Toronton finaalin.AOP

Serena Williams hakee jälleen historiallista mestaruutta. Bianca Andreescu yrittää huipentaa uskomattoman läpimurtokautensa grand slam -mestaruuteen. Tenniksen Yhdysvaltain avointen naisten finaalin ennakkoastelmat ovat hienot.

Williamsilla on 23 grand slam -turnausvoittoa. Australialaisen Margaret Courtin nimissä oleva ennätys on 24.

Mielenkiintoiseksi asian tekee, että Williamsilla on jo kolme kertaa ollut finaalissa mahdollisuus nousta Courtin rinnalle. Joka kerta hän on kärsinyt loppuottelussa murskatappion. Viime vuoden Wimbledonissa Williams hävisi Angelique Kerberille, vuosi sitten US Openissa suurta kohua nostattaneessa finaalissa Naomi Osakalle ja tämän kesän Wimbledonissa maagisen ottelun pelanneelle Simona Halepille.

Nyt on kuitenkin jälleen uusi mahdollisuus ja Williamsin leirissä uskotaan, että tällä kertaa hän on valmiina. Serena hävisi toisella kierroksella yhden erän nuorelle Catherine McNallylle, mutta sen jälkeen jälki on ollut todella vakuuttavaa. Puolivälierässä ja välierässä Kiinan Wang Qiang ja Elina Svitolina jäivät täysin jalkoihin.

Andreescun huima vuosi

Finaalissa Williams kohtaa tämän kauden sensaation, 19-vuotiaan kanadalaisen Bianca Andreescun. Andreescu ei ollut edes syntynyt, kun Williams voitti ensimmäisen grand slam -turnauksensa vuonna 1999.

Andreescun kausi on ollut hämmästyttävä. Vuoden lopussa kanadalainen oli maailmanlistalla sijalla 178. Nyt hän on sijalla 15. Finaalin voitto veisi Andreescun viidenneksi ja tappiokin yhdeksänneksi.

Andreescu on viimeksi hävinnyt loppuun asti pelaamansa ottelun maaliskuussa. Se tosin johtuu myös siitä, että hän on ollut ison osan kautta sivussa olkapäävamman vuoksi.

Andreescu voitti maaliskuussa Indian Wellsin ison turnauksen ja elokuussa Torontossa toisen merkittävän kisan. Siinä välissä hän jätti Miamin turnauksen ja Ranskan avoimet loukkaantumisten takia kesken ja muun muassa Wimbledonin kokonaan väliin. Andreescun noususta tekee vielä vaikuttavamman se, että se on tapahtunut niin vähillä turnauksilla.

Nyt Andreescu pelaa uransa ensimmäisessä grand slam -finaalissa.

– Olen unelmoinut tästä siitä lähtien kun olin lapsi. Monet ihmiset eivät olisi uskoneet, että siitä tulee totta. Toivottavasti pelaan finaalissa paremmin kuin välierässä, Andreescu sanoi.

Williams ja Andreescu ovat kohdanneet kerran, Toronton finaalissa elokuussa. Sen ottelun voitti Andreescu, kun sillä kertaa Williams joutui luovuttamaan kesken ottelun.

Lue myös:

Serena Williams Yhdysvaltain avointen finaaliin ja ennätysjahtiin, vastaan asettuu 19-vuotias kanadalainen

Nadal ja keskisormea turnauksessa väläyttänyt Medvedev kohtaavat finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat