Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu

"Suomen Messi" puhkuu intoa Italiaa vastaan – yllättyi itsekin lempinimestään: "Kyllä se itseluottamusta nostaa"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa EM-karsintoja Italiaa vastaan ilman pelikieltoa kärsivää kapteeniaan Tim Sparvia. Tanskan pääsarjassa hyvää jälkeä tehnyt Joni Kauko puhkuu intoa päästä kentälle.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Joni Kauko hymyilee maajoukkueen harjoituksissa.
Joni Kauko haluaa olla avauskokoonpanossa, kun Suomi kohtaa sunnuntaina Italian.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv ilmoitti perjantaina palauttavien harjoitusten jälkeen, että Esbjergin keskikenttäpelaaja Joni Kauko tunnetaan Tanskassa nimellä "Suomen Messi".

Sparvin mukaan tätä nimitystä käytettiin peräti ottelupalaverissa, kun FC Midtjylland valmistautui kauden ensimmäiseen sarjaotteluun Esbjergiä vastaan.

Sparv kärsii sunnuntaina pelikieltoa, kun Huuhkajat kohtaa Italian EM-karsintojen J-lohkon kärkikamppailussa. Paikasta avauskokoonpanossa kisaavat Kauko ja Rasmus Schüller.

Viime kaudella kahdeksan maalia Tanskan pääsarjassa tykittänyt Kauko on itsekin yllättynyt Sparvin paljastuksesta.

– Vaikka se on hauska juttu, niin ehkä olen myös tehnyt jotain asioita oikein, että noteerataan tuolla tavalla. Se myös nostaa itseluottamusta, että olen tehnyt kentällä jotain, josta huomataan, Kauko kertoi Yle Urheilulle lauantaina maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

Huuhkajat on karsintojen puolivälissä J-lohkon toisena ja haalinut kasaan viidestä pelistä 12 pistettä. Italia johtaa lohkoa tappioitta 15 pisteellä.

Suomen tähän mennessä ainoa tappio tuli karsintojen avausottelussa Udinessa juuri Italiaa vastaan.

Kaukon silmät suorastaan syttyvät, kun hän puhuu mahdollisuudesta lähteä haastamaan nelinkertainen maailmanmestari Tampereella sunnuntaina.

– Hinku kentälle on kova. Varsinkin kaikkien näiden tulosten jälkeen todella kova. Huikea matsi tulossa, Kauko hehkuttaa.

Lauantain kansainvälisessä tiedotustilaisuudessa pelaajistosta paikalla olivat laitapuolustaja Jere Uronen, laituri Pyry Soiri ja Kauko. Schüller ei siis ollut puhumassa medialle.

Pitäisikö tästä päätellä jotain?

– En todellakaan tiedä, kuka pelaa. Kokoonpano kerrotaan vasta pelipäivän aamuna, Kauko myhäilee.

Lue myös:

Huuhkajien kapteeni ei kanna huolta paikkaajastaan Italiaa vastaan – "Hänen uusi nimensä on Suomen Messi"

Ratinan taika pitää! Teemu Pukki jatkoi maalitehtailuaan, kun Huuhkajat kukisti Kreikan elintärkeässä EM-karsintaottelussa

Kommentti: Huuhkajien ennennäkemätön temppu avasi lopputurnauksen ovet selälleen – "Rive" sai fanikatsomon sekoamaan

Huuhkajien puolustajakolossi meni onnesta sekaisin ja häpesi tuuletustaan: "Tunteet ovat pinnassa, vaikka olen luvannut, että en koskaan itkisi jalkapallon takia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat