Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Karu tuomarivirhe maksoi Liettuan jatkomahdollisuudet MM-trillerissä – Yhdysvallat hyydytti NBA:n arvokkaimman pelaajan

Liettualta ryövättiin viimeisen peliminuutin kori, joka olisi tasoittanut ottelun.

Maajoukkuekoripallo
Karu tuomarivirhe pudotti Liettuan jatkosta koripallon MM-kisoissa
Karu tuomarivirhe pudotti Liettuan jatkosta koripallon MM-kisoissa

Liettua hävisi koripallon MM-kisojen jatkolohkon ottelussaan Ranskalle pistein 75–78. Samalla Ranska varmisti paikkansa puolivälierissä. Liettua vastaavasti menetti jatkomahdollisuutensa.

Liettualle jäi ottelun loppuhetkistä paljon jossiteltavaa. Jonas Valančiūnas yritti 30 sekuntia ennen loppua vapaaheittoa, joka olisi tasoittanut pelin. Pallo jäi jomppimaan koriraudan ylle. Ranskan Rudy Gobert siivosi pallon pois.

Tuomari antoi pelin jatkua, vaikka Liettualle olisi pitänyt viheltää tilanteesta yksi piste. Syynä oli, että Gobertin käsi osui korirautaan ennen osumistaan palloon. Tilanteen olisi voinut tarkistaa videolta, mutta tarkistus olisi edellyttänyt, että tuomari olisi viheltänyt pelin poikki. Näin ei käynyt ja Ranskan Nando de Colo kävi heittämässä kaksi pistettä Liettuan päätyyn.

Voit katsoa Liettuan joukkuetta kuohuttaneet loppuhetket klikkaamalla jutun kuvaa.

Liettua nousi ottelun päätösjaksolla upeasti taistelemaan voitosta. Se oli kolmannella neljänneksellä tappiolla jo 14 pisteellä. Kiristä jäi kuitenkin vain hapan maku.

Ranskan kuumakätisimmät pelaajat olivat 24 pistettä heittänyt, Orlando Magic -takamies Evan Fournier ja Fenerbahçen 21 pistettä tehtaillut de Colo.

Liettuan paras pistemies oli 18 pistettä pussittanut Valančiūnas.

Ranska pelaa maanantaina jatkolohkon voitosta puolivälieräpaikkansa varmistanutta Australiaa vastaan. Liettuan ja Dominikaanisen tasavallan kohtaamiseen ei jää panosta.

Yhdysvallat marssimassa pudotuspeleihin

NBA:n arvokkaimmaksi valittu pelaaja, Kreikan Giannis Antetokounmpo teki 15 pistettä ja otti 13 levypalloa ottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Yhdysvallat kuitenkin voitti jatkolohkon ottelunsa pistein 69–53.

Gregg Popovichin valmentamat yhdysvaltalaiset osoittivat, että he kykenevät kehittymään turnauksen aikana. Joukkue pelasi yhtenäisesti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, jossa se keskittyi sumputtamaan korinalustan Antetokounmpon tieltä.

Eniten pisteitä heitti pelintekijä Kemba Walker, joka teki 15 pistettä. Donovan Mitchell säesti 10 pisteellä.

Kreikka pelaa maanantaina vielä pudotuspelipaikasta Tshekkiä vastaan. Brasilian pitää voittaa Yhdysvallat, mutta voitonkin myötä sen jatkopaikka riippuisi Kreikan ja Tshekin välisen ottelun tuloksesta.

Yhdysvallat voi vielä pudota puolivälieristä, jos se häviää Brasilialle 22 pisteellä ja Tshekki voittaa oman ottelunsa. Tälläin Tshekki ja Brasilia jatkavat.

Juttua korjattu 8.9.2019 kello 11.29. Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Liettualle olisi kuulunut vain yksi lisäpiste.

Juttua korjattu 8.9.2019 kello 12.00: Toisin kuin aiemmin väitettiin, Yhdysvallat ei vielä varmistanut pudotuspelipaikkaansa. Lisätty skenaario, jossa Yhdysvallat putoaisi puolivälieristä.

Lue myös:

Tästä jalkapallo voisi ottaa mallia – MM-koris osoittaa, että videotuomarointi voi toimia: ”Samaa mieltä kaikista päätöksistä”

MM-koripallon ylivoimaisin pelaaja ei olisi jättänyt kisoja väliin mistään hinnasta – kreikkalainen ihmepoika ponnahti rihkamakauppiaasta NBA:n kuumimmaksi nimeksi

Yhdysvaltojen suurin tähti MM-kisoissa on omalaatuinen valmentajalegenda, Trump-kriitikko ja toimittajien kiusaaja: ”Ei kiinnosta, mitä muut ajattelevat”

Lauri Markkasen täytyy myhäillä tyytyväisenä näiden kohokohtien jälkeen – ensi kauden Bulls-pelintekijä Tomáš Satoranský järjesti klinikan MM-koriksessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat