Huuhkaja-pakilla yllättävä ässä takataskussa Italian liukkaita laitureita vastaan – "Huomisesta tulee kiva ilta"

Jere Uronen joutunee kohtaamaan sunnuntaina Federico Chiesan ja Federico Bernardeschin useampaan kertaan. Varsinkin Italian pääsarjassa loistanutta Chiesaa vastaan Uronen on varautunut hyvin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Efthymis Koulouris ja Jere Uronen taistelevat pallosta.
Jere Uronen kamppaili torstaina pallosta Kreikan Efthymis Koulourisia vastaan.Lehtikuva

Italian nimekäs miehistö koki kovia menetyksiä aivan maaottelutauon alla, mutta jalkapallosuuruuden pelaajistosta löytyy laajuutta. Vaikka esimerkiksi Napolin Lorenzo Insigne on sivussa, voi päävalmentaja Roberto Mancini tuoda kentälle Federico Bernardeschin tai Federico Chiesan kaltaisia pelaajia.

Varsinkin 21-vuotias, Fiorentinaa edustava Chiesa on liukas tapaus, joka kykenee aiheuttamaan ongelmia edetessään hyökkäyskolmannekselle.

Belgian pääsarjan Genkissä pelaavalla Jere Urosella on kuitenkin hyvät tiedot juuri Chiesasta, joka oli avauskokoonpanossa ottelussa Armeniaa vastaan torstaina.

Huuhkajien vasen pakki paljasti lauantaina tiedotustilaisuudessa Yle Urheilulle, että hänen lähteensä on päässyt seuraamaan laiturin otteita lähietäisyydeltä.

Genkin Casper De Norre oli penkillä, kun Belgian alle 21-vuotiaat ottivat kesällä 1-3-pöllytyksen Italialta ikäluokan EM-turnauksessa. Chiesa iski ottelussa yhden maalin.

– Hänellä on paljon nopeutta, paljon taitoa, paljon peliälyä. Kaikin puolin taitava kaveri, Uronen suitsutti.

– Siitä tulee kiva uusi haaste. Haluamme olla Euroopan huipulla ja voittaa kaikkia maita vastaan. Nyt nähdään, missä menemme.

Karsintojen avausottelussa Suomi pelasi ryhmityksellä, jossa puolustuksen keskustaan komennettiin kolme pelaajaa. Päävalmentaja Markku Kanervan aikana useimmiten käytetystä 4-4-2-muodostelma siis luovuttiin.

Laidalla pelaavalle Uroselle ryhmitys saattaisi tarjota mahdollisuuden nousta hieman rohkeammin ja osoittaa hyökkäyspään osaamistaan.

Vaikka Italiaa vastaan joudutaan luonnollisesti puolustamaan, Uronen on valmiina taktiikkaan kuin taktiikkaan.

– Kun jatkamme siitä, mihin jäimme torstaina ja vähän parannamme nyansseja, niin veikkaan, että huomisesta tulee ihan kiva ilta.

Lue myös:

"Suomen Messi" puhkuu intoa Italiaa vastaan – yllättyi itsekin lempinimestään: "Kyllä se itseluottamusta nostaa"

Ratinan taika pitää! Teemu Pukki jatkoi maalitehtailuaan, kun Huuhkajat kukisti Kreikan elintärkeässä EM-karsintaottelussa

Kommentti: Huuhkajien ennennäkemätön temppu avasi lopputurnauksen ovet selälleen – "Rive" sai fanikatsomon sekoamaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat