Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Josveis ja Mr. Golden Quick historiallisiin voittoihin Kavioliigan ensimmäisessä osakilpailussa

Kavioliigan ensimmäisessä osakilpailussa Oulussa nähtiin tasaisia kamppailuja täysistä pistepoteista.

raviurheilu
Ravit
Kylmäveriset Josveis ja Tähen Toivomus kävivät tiukan taiston ensimmäisen Kavioliiga-osakilpailun voitosta.Hanna Laakso / Hippos

Josveis ja Mr. Golden Quick raapustivat nimensä historiankirjoihin, kun Suomen raviurheilun uusi pääsarja Kavioliiga pyörähti käyntiin lauantaina Oulussa.

Pihtiputaalaisten Antti Ojanperän valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama Josveis kamppaili kylmäveristen osakilpailuvoitosta hallitsevan ravikuninkaan Tähen Toivomuksen kanssa.

Ravurit pinkoivat rinta rinnan aivan kalkkiviivoille, jolloin Josveis kurotti voittoon ja 25 pisteen pottiin ajalla 25,3a/2120 m.

Toukokuuhun asti kestävässä Kavioliigassa hevoset ohjastajineen keräävät pisteitä yhteensä 18 osakilpailusta ja kolmesta Kavioliiga Grand Prix'ta.

– Kyllä tultiin loppusuora tosi kovaa, ja Tähen Toivomus kävi mielestäni puolessa välissä suoraa jonkun millin edelläkin. Josveis tuli kuitenkin vielä takaisin ja teki oikein hienon suorituksen taas. Hevonen palasi sille huipputasolle, millä se keväällä oli, Raitala iloitsi Hippoksen tiedotteessa.

Josveisiltä voi odottaa menestystä jatkossakin, sillä se on valmentaja Ojanperän mukaan parhaimmillaan talvikisoissa.

– Josveis tykkää, kun kelit vähän viilenevät. Toivotaan, että kamppaillaan Kavioliigan voitosta, Ojanperä sanoi.

Mr. Golden Quick hurmasi vauhdillaan

Lämminveristen Kavioliiga-avauksessa kärkipaikkaa hallinnut Sobel Conway joutui toteamaan huimalla loppukirillä maalisuoralla runnoneen Mr. Golden Quickin paremmakseen.

Mika Haapakankaan valmentama 6-vuotias ruuna piti kurjassa kelissä kovaa 08,0-vauhtia tasaisella vauhdinjaolla.

– Sen kanssa pitää reissata keulan rinnalle tasaista vauhtia, jolloin se tulee pitkänkin kirin ja pystyy näköjään voittamaan siltäkin paikalta, pohti Haapakangas.

Petteri Joen ohjastama vauhdikas ravuri on harjoitellut viimeiset kaksi vuotta Haapakankaan tallilla Ruotsissa. Tiimin tavoitteena on nostaa hevosen tasoa pykälän korkeammalle.

– Olisi mukava, jos se vielä vähän kehittyisi, mielestäni se siihen pystyy. Ruotsin kultadivisioonaan ei meillä ole vielä asiaa, mutta jos saisimme sitä vietyä Suomessa vähän eteenpäin, niin josko se ensi vuonna pystyisi juoksemaan jo Ruotsissakin, Haapakangas mietti.

Lämmin- ja kylmäveristen seuraava Kavioliigan osakilpailu mitellään Turun Metsämäessä lauantaina 14. syyskuuta.

Lue myös:

Raviurheilun uusi kotimainen pääsarja starttaa – tästä Kavioliigassa on kyse

Lähteet: Hippos

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat