Suora

  • Urheiluruutu

MM-koriksen kohtalokas tuomarivirhe johti hyllytykseen, mutta Liettuan protesti ei mennyt läpi – ”Tämä on yksi ***** vitsi!”

Liettuan päävalmentaja Dainius Adomaitis oli raivoissaan Rudy Gobertin kohtalokkaan korinhäirintärikkeen mentyä läpi Ranska-ottelun tuomaristolta.

Maajoukkuekoripallo
Liettuan päävalmentaja Dainius Adomaitis kuvassa.
Liettuan päävalmentaja Dainius Adomaitis oli raivoissaan niin Ranska-ottelun aikana kuin sen jälkeenkin.AOP

Liettuan maajoukkue kärsi lauantaina vääryyttä MM-koripallon jatkolohko-ottelussaan Ranskaa vastaan. Tuomarivirhe vei joukkueelta osaltaan mahdollisuuden edetä puolivälieriin.

Liettua oli pisteen tappiolla, kun peliaikaa oli jäljellä 30 sekuntia. Jonas Valančiūnas heitti vapaaheiton, joka jäi pomppimaan koriraudan ylle. Rudy Gobert löi pallon väljemmille vesille, mutta hänen kätensä osui korirautaan. Tuomarin olisi pitänyt viheltää Liettualle pisteen arvoinen kori. Jos tuomari olisi viheltänyt pelin poikki, Gobertin korinhäirinnän olisi voinut tarkistaa videolta. Koska peliä ei katkaistu, tarkistusmahdollisuutta ei sääntöjen mukaan ollut. Nando de Colo heitti seuranneesta pallonhallinnasta Ranskan kolmen pisteen johtoon. Ranska voitti 78–75.

Liettuan päävalmentaja Dainius Adomaitis oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa raivoissaan.

– Tämä on yksi ***** vitsi! Tämä ei ole koripalloa. Jos videotarkistus on olemassa, pysäytä peli ja mene katsomaan, mitä tapahtui, Adomaitis vaahtosi.

– Pelaajani kuluttavat koko kesänsä MM-kisojen eteen. He ovat kaksi kuukautta ilman perheitään ja tienaavat nolla dollaria. Sitten pelaajia ei kunnioiteta. Tämä on yksi ***** vitsi!

Liettua teki tilanteesta protestin. Kansainvälinen koripalloliitto Fiba kävi tilanteen läpi ja totesi, että tuomarit tekivät virheen. Liettualle olisi kuulunut yksi lisäpiste. Ottelun lopputulosta ei kuitenkaan muuteta ja Liettuan kisat päättyvät jatkolohkoon.

Fiba hyllytti Ranska–Liettua pelin tuomarikolmikon (siirryt toiseen palveluun). Antonio Conde, Daniel Alberto Garcia Nieves ja Leandro Lezcano eivät vihellä enää peliäkään Kiinan MM-kisoissa.

Lue myös:

Karu tuomarivirhe maksoi Liettuan jatkomahdollisuudet MM-trillerissä – Yhdysvallat hyydytti NBA:n arvokkaimman pelaajan

Espanja löi Serbian MM-koriksessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat