MM-koriksen voimasuhteet uusiksi? Espanja koulutti Serbiaa, tähtipelaaja Jokić ajettiin suihkuun

Espanja kaatoi Serbian koripallon MM-kisoissa pistein 81–69. Espanja kohtaa puolivälierissä Puolan ja Serbia Argentiinan.

Maajoukkuekoripallo
Draamaa MM-koriksessa – Serbian tähtipelaaja Nikola Jokic ajettiin suihkuun
Draamaa MM-koriksessa – Serbian tähtipelaaja Nikola Jokic ajettiin suihkuun

Espanja löi MM-koripallon jatkolohko J:n päätöskamppailussa Serbian pistein 81–69. Voitto toi Espanjalle jatkolohkon voiton. Serbiaa pidettiin ennen kisoja jopa suurimpana suosikkina voittamaan maailmanmestaruuden. Espanja osoitti kuitenkin Ricky Rubion ja Marc Gasolin johdolla, ettei vuoden 2006 maailmanmestaria voi jättää laskuista tälläkään kertaa. Se ei ole hävinnyt kisoissa vielä peliäkään. Serbialle tappio oli ensimmäinen.

Espanja johti ottelua kahdeksalla pisteellä tauolla. Urakka helpottui huomattavasti kolmannella neljänneksellä. Serbian tähtisentteri Nikola Jokić vaati tuomarilta virhettä, kun Gasol ja Juancho Hernangómez tuplasivat hänet. Jokićilla oli tilanteessa perusteet valitukselle, mutta sävy ei miellyttänyt tuomaristoa. Jokić puhui itselleen teknisen virheen ja hänet ajettiin suihkuun, koska hänellä oli jo tilillään yksi epäurheilijamainen virhe. Jokić rikkoi pari minuuttia aiemmin Rudy Fernándezia tämän lähtiessä yksin läpiajoon kohti koria. Serbisentterin saldoksi jäi kuusi pistettä ja viisi levypalloa.

Rubio oli Espanjan paras pistemies 19 pisteellä, viidellä levypallolla ja neljällä syötöllä. Gasol tehtaili 11 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi syöttöä. Serbian ykkönen oli Bogdan Bogdanović: 26 pistettä, 10 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Espanja kohtaa puolivälierissä Puolan, joka hävisi aiemmin sunnuntaina Argentiinalle pistein 65–91. Argentiina kohtaa puolivälierässään Serbian. Molemmat ottelut pelataan tiistaina.

Lue myös:

Serbialainen syöttökone kauhistutti elintavoillaan, mutta hurmasi peliälyllään – kolme litraa limsaa päivässä juonut Nikola Jokic on nyt maailman parhaita koripallotähtiä

MM-koriksen kohtalokas tuomarivirhe johti hyllytykseen, mutta Liettuan protesti ei mennyt läpi – ”Tämä on yksi ***** vitsi!”

Karu tuomarivirhe maksoi Liettuan jatkomahdollisuudet MM-trillerissä – Yhdysvallat hyydytti NBA:n arvokkaimman pelaajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat