Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Charles Leclercin liito on synnyttämässä kuilun Ferrari-kuskien välille – Singaporessa edessä on kauden raskain kisa, ja siellä mitataan kuskit ja tallit toden teolla

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh uskoo, että Ferrari ei vielä kahden peräkkäisen GP-kisavoiton jälkeen onnistu kääntämään Mercedeksen menestyksekästä kurssia.

Formula 1
Charles Leclerc ja Sebastian Vettel
Charles Leclerc (vas.) on ottanut nyt vastuun Ferrarin menestyksestä tällä kaudella.Getty Images

21-vuotias Charles Leclerc on kahden viimeisen viikonlopun aikana näyttänyt, miksi hän ajaa F1-autoa Ferrarin ratissa. Uran ensimmäistä voittoa Belgiassa seurasi heti toinen voitto Italiassa.

Leclercin voitot ovat myös Ferrarin ainoat tältä kaudelta. Mercedes on ollut ylivoimainen, eikä Ferrarin ykköskuski Sebastian Vettel ole pystynyt tällä kaudella näyttämään parastaan. Leclerc sen sijaan on onnistunut parantamaan suoritustaan kisa kisalta.

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildhin mukaan Leclercin ja Vettelin välille on syntymässä kuilu.

– Leclerc on päässyt hyvin talliin kiinni. Hän on oppinut jokaisesta virheestään ja kestänyt paineet vaikeissa olosuhteissa. Leclerc on onnistunut kääntämään tallia itsensä puoleen, Mildh toteaa.

Kokeneelta ja menestyneeltä Vetteliltä vaaditaan tallin johtohahmona olemista. Se ei kuitenkaan ole helppoa vallitsevissa olosuhteissa.

– Tallin pitää pysyä nyt eheänä, koska Vettelillä on pinna kireällä ja Leclerc tuntee varmasti olevansa voittamaton. Vettel ymmärtää, että Leclerc on Ferrarin tulevaisuus, Mildh pohtii.

Singaporen GP:ssä on edessä tiukat paikat

Mildh uskoo, että perättäiset osakilpailuvoitot parantavat alkukaudesta takkuilleen Ferrarin kurssia. Suureksi voittajatarinaksi hän ei kuitenkaan usko tallin Belgiasta alkaneen lennon vielä kääntyvän.

Mildhin mielestä Mercedeksen auton konsepti on edelleen suurimmassa osassa kilpailuita Ferraria toimivampi. Paljon kertoo seuraava osakilpailu, kun Euroopasta siirrytään ajamaan Singaporeen.

– Singaporessa on edessä kauden raskain kilpailu. Se on täydellisen erilainen kuin Monza ja Spa ovat. Kaupunkirata on kuljettajille raskas, Mildh sanoo.

Kova nousukiito antaa Leclercille kovan henkisen vahvuuden, josta Singaporessa on varmasti hyötyä. Jo tässä vaiheessa kautta voidaan kuitenkin Mildhin mielestä sanoa, että MM-sarjan kannalta Mercedes ja Lewis Hamilton näyttävät menevän menojaan. Hamilton johtaa sarjaa 284 pisteellä. Toisena on Valtteri Bottas 221 pisteellään. Ennen Ferrari-kuskeja kolmantena on vielä Red Bullin Max Verstappen.

– Bottas sai nyt Italiassa kavennettua piste-eroa Hamiltonin MM-sarjan johtoon. Se pitää vielä jollakin tavalla taistelua yllä suomalaisittain, mutta ei ole kyllä enää montaa kisaa aikaa, Mildh toteaa.

Lue myös:

Monzan yleisö sekosi Charles Leclercin voitosta ja se povaa monacolaiselle kirkkaan tulevaisuuden Ferrarilla – ”Hänen suorituksensa oli mestariluokkaa”

Italian GP oli Charles Leclercin juhlaa – Valtteri Bottas oli lähellä voittoa, mutta ajovirheet maksoivat voiton suomalaiselle

Valtteri Bottaksen loppukiri ei riittänyt ja Charles Leclerc ajoi uransa toiseen osakilpailuvoittoon – näin Italian GP eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat