Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini

Emäntämaa Turkin hurmos ei riittänyt viisieräisessä maratonfinaalissa – Serbia on jälleen lentopallon Euroopan mestari

Viisieräinen loppuottelu kääntyi tasaisen vahvasti pelanneen ennakkosuosikki Serbian voitoksi.

lentopallo
Serbia
Serbia uusi kahden vuoden takaisen Euroopan mestaruutensa.EPA

Serbia on voittanut lentopallon naisten Euroopan mestaruuden toista kertaa peräkkäin. Ankarassa Turkissa pelatun EM-lopputurnauksen finaaliottelussa kahden vuoden takainen mestari kaatoi emäntämaa Turkin 3–2.

Ottelu sai yleisön riemuksi unelma-alun, kun Turkki voitti avauserän 25–21. Ottelu jatkui tasaisena ja Serbia pääsi niukasti niskan päälle toisessa ja kolmannessa erässä, jotka se voitti 25–21, 25–21.

Kahden vuoden takainen pronssimitalisti Turkki nousi neljännessä erässä jälleen mestaruustaisteluun mukaan voittamalla sen 25–22.

Viidennen erän ratkaisun hetket olivat niin jännittävät kuin mahdollista. Isokokoiset serbit pelasivat varmasti ja varmistivat EM-kullan voittamalla ratkaisevan erän 15–13.

Suomi pelasi EM-turnauksessa sekä Serbiaa että Turkkia vastaan alkulohko A:ssa. Serbia jyräsi Suomen 3–0, mutta Turkille Suomi pani hyvin kampoihin, häviten kuitenkin 2–3. Myös Turkki ja Serbia kohtasivat alkulohkossa, jossa Euroopan mestari oli vahvempi 3–1.

Lue myös:

Italia näytti kovuutensa, lentismiehille tappio EM-kenraalissa – "Tämän tason maita mikään toivominen ei onnistu"

Naisten lentopallomaajoukkueen tie kulkee oikeaan suuntaan, asiantuntija toivoo päävalmentajalle jatkosopimusta – "Tarvitaan vain lisää kokemusta kovista turnauksista"

Päävalmentaja Kangasniemi halusi keskittyä tappionkin hetkillä positiivisiin asioihin – "Tämä on joukkue ja joukkue pelasi tässä turnauksessa hyvin"

Kommentti: Suomen lentopallonaisten EM-turnaus kääntyi pettymykseksi, mutta herätti odotuksia kirkkaammasta tulevaisuudesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat