Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kreikan voitto Tšekistä ei riittänyt – NBA:n arvokkain pelaaja pois kentältä

Kreikan supertähden Giannis Antetokoúnmpon virhetili täyttyi päätösneljänneksellä.

Maajoukkuekoripallo
NBA-supertähden kisat päättyivät viiteen virheeseen
NBA-supertähden kisat päättyivät viiteen virheeseen

Kreikka voitti Tšekin koripallon MM-kisojen K-jatkolohkossa pistein 84–77. Voitto ei kuitenkaan riittänyt Kreikalle puolivälieräpaikkaan. Joukkueelta olisi vaadittu 12 pisteen voittoa ja Brasilian tappiota Yhdysvalloille. Brasilia voi puolestaan Yhdysvallat voittamalla vielä päästä jatkoon.

Tšekki johti ottelua tauolla yhdellä pisteellä. Kreikka nousi päätösneljänneksellä vielä tosissaan taistelemaan jatkohaaveittensa puolesta Thanasis Antetokoúnmpon tuotua virtaa joukkueen peliin. Kreikka johti ottelua pariin otteeseen jo 12 pisteellä, mutta taistelu koki kovan kolauksen viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valitun Giánnis Antetokoúnmpon virhetili täyttyi ja hän joutui jättämään leikin kesken.

Giannis Antetokoúnmpo ehti keräämään 12 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kreikan kovin pistelinko oli 27 pistettä ja kuusi levypalloa kerännyt Nick Calathes.

Tšekki luotti jälleen NBA-tähteensä Tomáš Satoranskýyn. Satoranský heitti 13 pistettä, otti kahdeksan levypalloa ja jakoi yhdeksän syöttöä. Satoranskýn upottama kahteen pisteen heitto 27 sekuntia ennen loppua oli viimeisiä nauloja Kreikan arkkuun.

TV2:n lähetykset MM-koripallosta jatkuvat huomenna kello 14, kun Argentiina ja Serbia kohtaavat puolivälierässä. Tiistaina pelataan myös Espanjan ja Puolan välinen puolivälierä. Kaksi muuta otteluparia ratkeavat tänään maanantaina Ranska–Australia- ja Yhdysvallat–Brasilia-ottelujen myötä.

Juttua muokattu 9.9.2019 kello 16.06: Poistettu tieto, että Tšekki olisi varmistanut paikkansa puolivälierissä. Brasilia voi Yhdysvallat voittamalla edetä jatkoon.

Lue myös:

MM-koriksen voimasuhteet uusiksi? Espanja koulutti Serbiaa, tähtipelaaja Jokić ajettiin suihkuun

MM-koriksen kohtalokas tuomarivirhe johti hyllytykseen, mutta Liettuan protesti ei mennyt läpi – ”Tämä on yksi ***** vitsi!”

Lauri Markkasen täytyy myhäillä tyytyväisenä näiden kohokohtien jälkeen – ensi kauden Bulls-pelintekijä Tomáš Satoranský järjesti klinikan MM-koriksessa

Serbian jättimäinen sentteri, NBA:n rakastettu kulttipelaaja Boban Marjanović, taisteli Keanu Reevesin kanssa toimintaelokuvassa – ”Stuntmies lensi melkein viisi metriä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat