Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini

Katso kuinka Yhdysvallat haastoi Euroopan yleisurheiluhuiput 1. päivänä – leka lensi Minskissä yli 80 metriin

Eurooppa–Yhdysvallat-ottelun ensimmäistä päivää voi seurata jälkikäteen Areenassa.

yleisurheilu
Yleisurheilun USA - Eurooppa 1. kilpailupäivä
Yleisurheilun USA - Eurooppa 1. kilpailupäivä

Kansainvälinen yleisurheilukesä jatkuu Euroopan ja Yhdysvaltojen välisellä yleisurheiluottelulla, joka kilpaillaan maanantaina ja tiistaina Minskissä Valko-Venäjällä.

Eurooppalaistähtiä nähdään avauspäivänä radalla ja kentällä sankoin joukoin, kun taas Yhdysvallat on kärsinyt useista poisjäänneistä. Vain kolme viikkoa ennen Dohan MM-kisojen alkua kilpailtava ottelu ei sovi monen yleisurheilun amerikkalaistähden ohjelmaan.

Maanantain ylivoimaisesti tasokkain laji on kello 19.05 alkava miesten moukari, jossa mukana on maailman terävin kärki 80 metriä sinkauttaneiden puolalaisten Wojciech Nowickin ja Pawel Fajdekin johdolla.

Euroopan kovasta tasosta moukarissa kertoo se, että puolalaiskaksikon täydentävät maailmantilaston viides Denis Lukiakov (78,97) ja Nick Miller (78,39). Yhdysvallat haastaa parhaalla rivistöllään, jota johtaa yli 78 metriä heittänyt Conor McCullough.

Ratakierroksella kokemusta ja nuoruutta

Euroopan huippunaisista maanantaina kilpailevat muiden muassa seiväshypyn hallitseva olympiavoittaja, Kreikan Katerina Stefanidi (kello 19.00), sekä kiekonheiton kaksinkertainen olympiavoittaja, Kroatian Sandra Perkovic (kello 20.07).

Yhdysvaltain joukkueessa nähdään maanantaina radalla todellinen legenda, kun äitiyslomalta palannut Allyson Felix kilpailee 400 metrillä kello 20.46. Felix, 33, on voittanut urallaan peräti kuusi olympiakultaa ja 11 maailmanmestaruutta pikamatkoilta ja -viesteistä.

Kiinnostava nimi naisten ratakierroksella on myös 17-vuotias superlupaus Athing Mu, joka kilpailee Minskissä sekä 400 että 800 metrillä. Yhdysvaltalainen on juossut tällä kaudella keskimatkoilla sensaatiomaiset ajat 51,98 ja 2.01,17.

Avauspäivänä ei Euroopan paidassa suomalaisedustusta nähdä, vaan estejuoksija Camilla Richardsson ja pika-aituri Annimari Korte pääsevät vauhtiin tiistaina. Myös keihääheittäjä Oliver Helander sai kunnian kilpailla Euroopan joukkueesssa, mutta hän joutui jäämään pois olkapäävaivan takia.

Yle välittää Eurooppa–Yhdysvallat-ottelun suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Maanantai 9. syyskuuta: kello 18.55–22.00 Yle TV2 ja Areena

Tiistai 10. syyskuuta: kello 18.55–22.05 Yle TV2 ja Areena

Lue myös:

Isä joutui maksamaan vuokran, kun 26-vuotiaan huippu-urheilijan tuki katosi: "Olin se loukkaantunut urheilija, jonka ei enää uskottu palaavan"

Camilla Richardsson sai kutsun USA-otteluun – jo kolmas suomalainen Euroopan joukkueeseen

Annimari Korte sai kutsun huipputason kisaan: "Isoin saavutus urallani" – viivalla Euroopan ja Yhdysvaltain parhaat aiturit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat