Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Bottas vastasi tallipäällikön kritiikkiin – "En voinut vain kruisailla eroa kiinni"

Valtteri Bottaksen mukaan kuluneilla renkailla oli todella vaikeaa ohittaa Italian GP:ssä.

urheilu
Valtteri Bottas aurinkolasit päässä lähikuvassa.
Valtteri Bottas on MM-sarjassa toisena, 63 pisteen päässä Lewis Hamiltonista. Getty Images

Mercedes-kuski Valtteri Bottas ajoi sunnuntaina Italian GP:ssä toiseksi. Kilpailun voitti Ferrarin Charles Leclerc, joka kukisti suomalaisen 0,835 sekunnin erolla.

Bottas oli lähellä voittoa, sillä hän otti Leclerciä kiinni rajusti viimeisillä kierroksilla. Suomalainen sortui kuitenkin kaksi kierrosta ennen maaliintuloa ajovirheeseen, joka kostautui Bottakselle.

– Juuri kun olin tavoittamassa hänet, eturenkaani lukkiutuivat ja menetin pitoa, Bottas myönsi heti kilpailun jälkeen.

Kilpailun jälkipuinneissa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi, että Bottaksen pitää pystyä parantamaan tiukoilla hetkillä. Wolffin mukaan Bottaksella on vaikeuksia saada autosta maksimitehot irti kovassa paikassa. Wolffin mukaan tallitoveri Lewis Hamilton on ollut tiukoissa paikoissa tehokkaampi.

Bottaksen mukaan hän ei kyennyt ohittamaan Leclerciä, koska hänen renkaat olivat kisan lopussa jo niin kuluneet.

– Leclerc oli siinä noin viisi sekuntia minua edellä – siinä oli kirittävää. En voinut vain kruisailla eroa kiinni. En pystynyt säästämään siinä tilanteessa renkaita. Minun piti hyökätä, jotta sain eroa kiinni. Eroa kurottiin kiinni renkaiden kustannuksella, Bottas valotti GP Blogin nettisivujen mukaan.

– Neljän viimeisen kierroksen aikana minulla alkoi olla ongelmia renkaiden kanssa. Tämän takia ohittaminen oli vaikeaa. Kun pääsin lähelle, renkaat menivät lukkoon jarrutuksessa. Hamiltonilla oli samanlaisia ongelmia, kun hän ajoi yhden suoran pitkäksi, Bottas jatkoi.

Bottaksen tallitoveri Hamilton ajoi pitkään kilpailun kakkosena, mutta teki ajovirheen kilpailun 42. kierroksella.

Lue myös:

Parisien: Formulatähti Michael Schumacherin "salaiset hoidot" alkavat pariisilaissairaalassa

Charles Leclercin liito on synnyttämässä kuilun Ferrari-kuskien välille – Singaporessa edessä on kauden raskain kisa, ja siellä mitataan kuskit ja tallit toden teolla

Monzan yleisö sekosi Charles Leclercin voitosta ja se povaa monacolaiselle kirkkaan tulevaisuuden Ferrarilla – ”Hänen suorituksensa oli mestariluokkaa”

Kimi Räikkönen kommentoi pettymysten viikonloppuaan C Moren haastattelussa tyylilleen uskollisesti: "Turha oli siellä pyöriä"

Valtteri Bottaksen loppukiri ei riittänyt ja Charles Leclerc ajoi uransa toiseen osakilpailuvoittoon – näin Italian GP eteni

Lähteet:  GP Blog -nettisivusto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat