Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
  • Urheiluruutu

Annimari Korte juoksee uransa kovatasoisimmassa startissa – Eurooppa nimekkäällä keihäsnelikolla Yhdysvaltojen kaatoon

Tiistaina Minskin olympiastadionin radalla nähdään suomalaisista Annimari Korte ja Camilla Richardsson. Suora lähetys alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 18.55.

yleisurheilu
Korte
Annimari Korte kilpaili viimeksi Ruotsi-ottelussa, jossa Suomi otti 100 metrin aidoissa kolmoisvoiton.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Euroopan joukkue lähtee Yhdysvaltoja vastaan kilpailtavan yleisurheiluottelun toiseen päivään johtoasemasta. Tilanne on 18 lajin jälkeen 331–304.

Tiistaina radalla nähdään suomalaisedustusta, kun Camilla Richardsson kilpailee 3000 metrin esteissä kello 20.23 ja Annimari Korte 100 metrin aidoissa kello 21.18.

Euroopan tilastokakkosena Suomen ennätyksellään 12,72 majaileva Annimari Korte osallistuu Minskissä tähänastisen uransa kovatasoisimpaan starttiin.

Kortteen kanssa Euroopan paidan pukevat päälleen maanosan hallitseva mestari, Valko-Venäjän Elvira Herman (12,70), Puolan Karolina Koleczek (12,75) ja Luminosa Bogliolo (12,78).

Yhdysvallat on tutun kova, vaikka Dohaan lähtijöitä ei saatu houkuteltua Minskiin. Tylysti Yhdysvaltain kisakoneesta ulos jätetyt Sharika Nelvis (12,65) ja Queen Claye (12,63) ovat tilastojen valossa ennakkosuosikit.

Vaikka Nelvisin hurja ennätys 12,34 sijoittuu maailman kaikkien aikojen tilastossa peräti yhdeksänneksi, ei hän ole koskaan suoriutunut arvokisoissa omalla tasollaan.

Kortteella ja Yhdysvaltain Tiffani McReynoldsilla on sadasosalleen sama ennätys ja kauden paras aika, joten on jännittävää nähdä, kumpi vie kisassa pidemmän korren.

Myös miesten pika-aidoissa nähdään maailman parhaita juoksijoita. Illan ensimmäisenä juoksulajina kello 19.15 kilpailtavassa miesten 110 metrin aitajuoksussa mukana ovat muiden muassa maailmantilaston kolmonen, Espanjan Orlando Ortega (13,05) ja venäläinen Sergei Shubenkov (13,12).

Yhdysvaltalaisjuoksijoista kovinta vauhtia on tällä kaudella pitänyt Freddie Crittenden (13,17).

Richardssonilla tasoistaan seuraa

Camilla Richardssonin kilpailusta odotetaan tasaista, sillä kahdeksasta osallistujasta kuusi parasta, Richardsson mukaan lukien, ovat juosseet tällä kaudella vajaan kymmenen sekunnin sisään (9.27–9.36). Suomalaisen tilastoaika 9.35,27 on joukon neljänneksi paras.

Yhdysvallat ei saanut riveihinsä Dohan MM-kisoihin valmistautuvaa nelikkoaan, jonka ykköstykit, estejuoksun hallitseva maailmanmestari Emma Coburn ja Amerikan ennätysnainen Courtney Frerichs, virittelevät kuntoaan Sveitsin Alpeilla.

Kisassa ennakkoon kovin menijä on Espanjan Irene Sanchez, joka on ajallaan 9.27,53 tämän kauden Euroopan tilastossa seitsemäntenä. Euroopan joukkueella on erinomaiset mahdollisuudet ottaa kilpailusta pistevoitto ja jättionnistumisella jopa neloisvoitto.

Camilla Richardsson
Suomen Camilla Richardsson ja Espanjan Irene Sanchez kisaavat Eurooppa-ottelussa. Euroopan tilastokärki, Saksan Gesa Krause, ei ole mukana.AOP

Jyräävätkö Kirt ja saksalaiset Yhdysvallat?

Eurooppalaisittain ylivoimaisimmaksi lajiksi tilastot povaavat miesten keihäänheittoa, joka alkaa aikataulun mukaan kello 21.10. Kauden ainoana miehenä yli 90 metriä heittänyt Viron Magnus Kirt jahtaa jälleen huippukaarta.

Heinäkuussa ennätyksensä 89,17 kiskaissut Liettuan Edis Matusevicius täydentää Baltian edustuksen. Alkukauden loukkaantumisten kanssa taistellut Saksan Johannes Vetter ilmoittautui jälleen MM-kultataistoon, kun hän heitti elokuun lopussa 89,28.

Parasta heittovirettään kauden aikana kaivannut Vetterin maanmies Thomas Röhler on heittänyt tällä kaudella parhaimmillaan 86,99. Olympiavoittajan ennätys on kova 93,90, joten saksalaista ei kannata poissulkea ottelun voittotaistelusta MM-kisojen alla.

Röhler Vetter
Saksalaiset Thomas Röhler ja Johannes Vetter virittelevät kuntoaan Dohan MM-kisoihin, joissa Vetter puolustaa maailmanmestaruutta.AOP

Yhdysvaltain joukkueen parhaat haastajat ovat Michael Shuey (82,85) ja Riley Dolezal (82,84). Kivenkovan eurooppalaisnelikon päihittäminen vaatisi kuitenkin pienen ihmeen.

Hyppylajeissa tähtiä molemmilta mantereilta

Miesten seiväshypyssä ovat mukana kuusi metriä ylittäneet eurooppalaistähdet, Ruotsin Armand Duplantis ja Puolan Piotr Lisek, joiden panoksen joukkueessa täydentää Lisekin maanmies, 590 hypännyt Pawel Wojciechowski.

Kauden kärkituloksen 606 hypännyt yhdysvaltalainen Sam Kendricks ei ole mukana, mutta kovan seiväshyppymaan muut edustajat nostanevat riman korkealle tuloksen 583 hypänneen Cole Walshin johdolla. Miesten seiväs alkaa kello 19.03.

Naisten puolella nähdään kaksi kovatasoista hyppylajia. Korkeushypyn kauden tilastokärki, 206 hypännyt venäläinen Maria Lasitskene on yksi koko ottelun suurimmista tähdistä. Kilpailu alkaa kello 20.10. Myös kolme muuta eurooppalaisedustajaa ovat hypänneet kahden metrin tuntumaan tällä kaudella.

Brittney Reese
Pituushypyn nelinkertainen maailmanmestari Brittney Reese on mukana Eurooppa–Yhdysvallat-ottelussa.AOP

Pituushyppypaikalla nähdään kello 20.45 alkaen lajin todellinen supertähti, olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Brittney Reese. Tällä kaudella 33-vuotias yhdysvaltalainen on hypännyt tasan seitsemän metriä, ja lähtee jälleen yhtenä ennakkosuosikkina MM-kisoihin.

Reese ja muut yhdysvaltalaiset saavat vastaansa kovan eurooppalaisnelikon, josta kaikkien kauden paras noteeraus osuu välille 685–693.

Aikataulut ja lähtölistat löytyvät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Yle välittää Eurooppa–Yhdysvallat-ottelun suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Tiistai 10. syyskuuta: kello 18.55–22.05 Yle TV2 ja Areena

Lue myös:

Eurooppa otti komennon yleisurheilun joukkuekilpailussa – Nedasekau hyppäsi Minskissä kauden kärkituloksen

Katso kuinka Yhdysvallat haastoi Euroopan yleisurheiluhuiput 1. päivänä – leka lensi Minskissä yli 80 metriin

Isä joutui maksamaan vuokran, kun 26-vuotiaan huippu-urheilijan tuki katosi: "Olin se loukkaantunut urheilija, jonka ei enää uskottu palaavan"

Camilla Richardsson sai kutsun USA-otteluun – jo kolmas suomalainen Euroopan joukkueeseen

Odotettu kolmoisvoitto! Annimari Korte tykitti huippuajan 100 metrin aidoissa – katso, kuinka ruotsalaiset jäivät telineisiin

Annimari Korte sai kutsun huipputason kisaan: "Isoin saavutus urallani" – viivalla Euroopan ja Yhdysvaltain parhaat aiturit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat