Annimari Korte kovassa seurassa viides – "Kaiken onnistuessa olen 12,7-kunnossa"

Sadan metrin aitojen Suomen ennätysnainen Annimari Korte alitti jälleen kerran 13 sekunnin rajan.

yleisurheilu
Annimari Korte on parantanut kesän aikana ennätystään jo 42 sadasosaa. Keskiviikkona hän juoksi uudeksi Suomen ennätykseksi 12,72.
Annimari Korte arkistokuvassaTomi Natri / All Over Press

Annimari Korte oli Eurooppa–Yhdysvallat -yleisurheilutapahtumassa pika-aitojen viitonen ajalla 12,98. Hän oli eurooppalaisista kolmanneksi paras.

– Törmäsin ensimmäiseen tai toiseen aitaan ja siksi rytmi oli sekaisin 3-4 aitaväliä. Loppuun sain sen korjattua. Ilman kolhua aika olisi ollut 12,8-alkuinen, Korte sanoi.

Juoksun voitti Yhdysvaltain Sharika Nelvis ajalla 12,80. Kortteelle juoksu jätti hyvän tunteen Dohan MM-kisoja ajatellen.

– Olen tyytyväinen, että pystyin alle 13 sekunnin aikaan vaikka kolhin aitaa. Se lupaa hyvää MM-kisoja ajatellen. Kaiken onnistuessa olen nyt 12,7-kunnossa, vihjasi Korte.

Puolan Karolina Koleczek oli toinen ajalla 12,86 ja Valko-Venäjän Elvira Herman kolmas ajalla 12,92. Kortteen mukaan eurooppalaisjuoksijat valmistautuivat kisaan hyvässä yhteishengessä.

– Meillä on joukkueessa hyvä henki. Luminosa Bogliolon kanssa tehtiin yhdessä lähtötreenejäkin. Oli hienoa päästä juoksemaan tällaiseen kilpailuun, Korte hehkutti.

Korte on viime ajat keskittynyt MM-kisoihin valmistavaan harjoitteluun, jota hän matkustaa Minskistä jatkamaan leirille Turkin Belekiin.

Lue lisää:

Richardsson juoksi neljänneksi Minskissä – "Hyvin meillä meni"

Lähteet: SUL:n tiedote, Yle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat