Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini

Suomi menetti johtonsa Pohjois-Irlantia vastaan: "Tasapeli on pettymys"

Pikkuhuuhkajien maalin EM-karsintojen tasapelissä Oulussa viimeisteli Onni Valakari.

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue
Onni Valakari iski Suomen johtomaalin Pohjois-Irlannin verkkoon Oulussa.
Onni Valakari teki Ukraina-pelin tapaan maalin myös Pohjois-Irlannin verkkoon.Timo Heikkala / Lehtikuva.

Suomi ei pystynyt jatkamaan voittolinjalla vakuuttavan Ukraina-avausvoiton jälkeen jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa. Oulussa pelattu ottelu Pohjois-Irlantia vastaan päättyi 1–1 (1–1) -tasapeliin.

Suomi meni johtoon heti pelin alussa, kun norjalaisessa Tromsö IL:ssä pelaava Onni Valakari onnistui viimeistelyssään Saku Ylätuvan laukauksen jälkeen.

– Meillä oli pelissä hyvä alku. Ideologiamme on antaa painetta vastustajalle ja pelata vastustajan selustaan. Meillä on energiset hyökkääjät ja taitava keskikenttä, Suomen päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

Suomi oli pelin päällä vajaat puoli tuntia, kunnes ote kääntyi pitkäksi toviksi vieraiden haltuun.

– Välillä aloimme pelata muualta tulevaa peliä kuin omaamme ja silloin olimme kusessa. Meillä on nuoria pelaajia ja pelitapamme ei ole ihan DNA:ssa, Malinen kertoi.

Pohjois-Irlanti oli lähellä tasoitusta jo 28. minuutilla, mutta Shea Gordon osui ainoastaan William Jääskeläisen vartioiman maalin tolppaan. Lewis Thompsonin laukoma 1–1-maali syntyi 35. minuutilla.

Toisella jaksolla Suomen parhaat paikat osuivat Valakarille ja Ylätuvalle, mutta myös vieraat saivat välillä vaarallisia tilanteita Suomen maalille.

– Tasapeli on pettymys, kun ajattelee ennakko-odotuksia ensimmäisen pelin jälkeen ja mahtavaa yleisöä. Meillä on kuitenkin neljä pistettä kahdesta pelistä, ei siihen voi olla pettynyt, Malinen sanoi.

Suomen nuorten karsintapelit jatkuvat kahdella kotiottelulla. Lokakuun 10. päivä Suomi kohtaa Maltan Turussa, ja 14. lokakuuta on vuorossa ottelu Tanskaa vastaan Porissa.

Suomen karsintalohkon muissa tiistain peleissä Malta hävisi vieraissa Ukrainalle 0–4 ja Tanska kukisti kotonaan Romanian 2–1.

– Nyt me tiedämme mitä pitää tehdä ja mihin kiinnittää huomiota. Seuraavissa peleissä meillä on tietoa vastustajista. Pohjois-Irlannista emme saaneet tietoa emmekä myöskään Ukrainasta, Malinen sanoi.

Lue myös:

Huuhkajien esitys sytytti myös Juha Malisen suojatit maailmanmestareiden kaatoon: "Tuntuu oikein isolta jutulta"

Pikkuhuuhkajat otti mallia isoveljestä ja avasi EM-karsinnat sensaatiomaisella voitolla – nollasi vieraskentällä U20-ikäluokan hallitsevan maailmanmestarin

Huuhkajien päävalmentajan syke kävi ällistyttävän korkealla Italia-pelissä – Kanerva paljastaa, millainen voitontanssi on tulossa arvoturnauspaikasta

42 vuotta sitten suomalainen pellavapää pöllytti italialaisten maaliverkkoa – kertoo nyt historiallisesta osumasta ja siitä, mitä mieltä on Teemu Pukista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat