Norwichin päävalmentaja jekutti Teemu Pukkia: suomalainen hyväksyi vitsiksi tarkoitetun pyynnön – "Hän olisi ajanut Tampereelta Norwichiin, jos olisin kysynyt"

Teemu Pukki palasi seurajoukkueensa Norwichin harjoituksiin tiistaina.

Englannin Valioliiga
Teemu Pukki Daniel Farke
Teemu Pukin ja Daniel Farken yhteistyö Norwichissa on ollut menestyksekästä.Getty Images

Jalkapallon EM-karsinnassa sekä Kreikkaa että Italiaa vastaan rangaistuspotkusta osuneen Teemu Pukin seurajoukkue Norwich kohtaa lauantaina Englannin Valioliigassa Manchester Cityn. Suomalainen palasi maajoukkuereissulta Norwichin harjoituksiin tiistaina.

The Athletic (siirryt toiseen palveluun) -lehden mukaan Pukki kysyi Norwichin päävalmentajalta Daniel Farkelta ennen Suomeen lentämistä, milloin hänen olisi palattava maajoukkuepeleistä takaisin Norwichin harjoitusvahvuuteen. Farke paljasti verkkolehdelle jekuttaneensa vaatimatonta suomalaista.

Suomi kohtasi Italian myöhään sunnuntaina Tampereella. Maanantaiaamun harjoitukset tulisivat liian nopeasti, joten Farke heltyi ja sanoi Pukille, että maanantain iltapäivän harjoituksiin ehtiminen riittäisi. Pukki hyväksyi valmentajan pyynnön, ennen kuin Farke lopetti leikinlaskun ja antoi suomalaiselle koko maanantain vapaaksi.

– Hän sanoi, että sepä mukavaa. Pukki on sellainen pelaaja, joka olisi ajanut Tampereelta Norwichiin ehtiäkseen maanantaiaamun harjoituksiin, jos olisin kysynyt, Farke naureskeli.

The Athletic haastatteli taannoin Huuhkajien päävalmentajaa Markku Kanervaa. Farkea ja Kanervaa kuvataan kumpaakin valmentajiksi, joiden valmennusmetodeissa hyvä joukkuehenki on tärkeässä asemassa. Vaatimattomasta luonteestaan huolimatta Pukki kuuluu johtaviin pelaajiin niin Norwichissa kuin Huuhkajissa.

– Suomalaisilla ei ole suurta egoa. Teemu on joukkuepelaaja ja arvostan sitä suuresti. Kun valitsen pelaajia maajoukkueeseen, luonne on yksi tärkeimmistä asioista. Teemu johtaa nuorempia pelaajia esimerkillään. Kaikki katsovat häntä ylöspäin, Kanerva sanoi The Athleticille.

Lue myös:

42 vuotta sitten suomalainen pellavapää pöllytti italialaisten maaliverkkoa – kertoo nyt historiallisesta osumasta ja siitä, mitä mieltä on Teemu Pukista

Teemu Pukki avasi Huuhkajien veikeää tuuletusta ja käänsi katseensa jo lokakuuhun: "Kivempi se on pelata, kun on vähän paineita"

Teemu Pukin osuma ei riittänyt, kun Italia mursi Ratinan taian – Italian pilkulta syntynyt voitto-osuma aiheutti närää suomalaisleirissä

Lähteet: The Athletic

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat