USA:n koripallomahti koki kolauksen – "Terävimmän kärjen puuttuminen näkyi kentällä"

Yle Urheilun asiantuntijan Pieti Poikolan mukaan USA:n pelaamisessa näkyi, että sen supertähdet eivät saapuneet MM-kisoihin.

Maajoukkuekoripallo
USA:n päävalmentaja Gregg Popovich kuvassa.
USA:n päävalmentaja Gregg Popovich.Lehtikuva

USA:n koripallomahti koki kolauksen, kun Ranska pudotti sen mitalipeleistä Kiinassa pelattavissa MM-kisoissa. Ranska nujersi USA:n puolivälieräottelussa 89–79.

Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut USA joutuu nyt kamppailemaan sijoista 5-8. Edellisen kerran maa on jäänyt mitalipelien ulkopuolelle MM-kisoissa 2002.

– USA:n joukkue on lahjakas ja urheilullinen, mutta heiltä puuttui kuitenkin kokemusta ja ennen kaikkea kokoa. Ranskan Rudy Gobert hallitsi suvereenilla tavalla kolmen sekunnin aluetta. Ranska sai onnistumisia korin alta, hallitsi levypalloja ja pääsi USA:ta enemmän vapaaheittoviivalle. Ne ovat elementtejä, joilla koripallo-otteluita voitetaan, Yle Urheilun asiantuntija Pieti Poikola arvioi.

Poikolan mukaan USA:n pelaamisessa näkyi, että heidän joukkueestaan puuttui terävin kärki. Lukuisat koripalloliiga NBA:ssa pelaavat tähdet kieltäytyivät syystä tai toisesta liittymästä MM-ryhmään.

– Terävimmän kärjen puuttuminen näkyi kentällä. USA:lla oli nyt nuori ja lahjakas porukka, mutta heiltä puuttuivat kovimmat korintekijät ja isoimmat pelaajat kolmen sekunnin alueelta, Poikola mietti.

Poikola ei kuitenkaan nähnyt, että USA:n pelaajat olisivat turhautuneet ottelun aikana.

– Kyllä yhdysvaltalaiset taistelivat voitosta loppuun saakka. Ranska oli vain tänään yksinkertaisesti parempi. Jää nähtäväksi, miten USA reagoi tähän tappioon. Uskoisin, että supertähtiä nähdään jälleen ensi vuoden Tokion olympiakisoissa, Poikola arvioi.

Lue lisää:

Yhdysvallat on lyöty! Ranska pudotti hallitsevan mestarin ja eteni sensaatiomaisesti välieriin MM-koriksessa

Campazshow! Näin Argentiinan virtuoosimainen pelinjohtaja syötteli Serbian nurin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat