1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Yleisurheilun MM 2019

Kuivisto ja Tervo saivat kutsun Dohan MM-kisoihin – "Iso kivi putosi sydämeltä"

Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ja moukarinheittäjä Krista Tervo kilpailevat 27. syyskuuta alkavissa yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa.

Kuva: Vesa Pöppönen/AOP

Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ja moukarinheittäjä Krista Tervo saivat Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta (IAAF) kutsun kisoihin tilastorankingin perusteella.

Kuivisto sai kutsun 1500 metrille, jonka hän on tänä vuonna juossut 4.09,25. Tieto MM-kisapaikasta kertoi juoksijalle, että oli oikea ratkaisu lopettaa MM-tulosrajojen jahtaaminen Ruotsi-ottelun jälkeen ja keskittyä rakentamaan kuntoa MM-kisoihin sillä riskillä, ettei kutsua tulisi.

– Jos olisin jatkanut tulosrajojen jahtaamista ja mennyt sitten MM-kisoihin, olisin todennäköisesti ollut siellä aika väsynyt, Kuivisto sanoo.

Nyt Kuivisto on harjoitellut Liikuntakeskus Pajulahdessa ja hyödyntänyt siellä alppimajaa. Kunto on kehittynyt hyvään suuntaan.

– Olen palannut perusharjoittelun pariin. Teen samanlaisen harjoitusjakson kuin heinäkuussa. Treenit ovat menneet tosi hyvin, Kuivisto sanoo.

Sara Kuivisto Kuva: AOP

Kuivisto ei matkusta MM-kisojen valmistavalle leirille Turkin Belekiin vaan viimeistelee kuntonsa Suomessa.

– Tarkoitus on juosta kotimaassa vielä muutama harjoituskisa tai paremminkin testijuoksu, Kuivisto sanoo.

Tervo: Iso kivi putosi sydämeltä

Tällä kaudella moukarinheiton SE:n 70,18 tehnyt Tervo osasi odottaa kutsua MM-kisoihin, mutta odottavan aika on pitkä.

– Iso kivi vierähti sydämeltä, Tervo hehkutti MM-kisapaikan varmistumista.

Tervon mukaan syyskesän harjoituksia on jo pidempää rakennettu MM-kisoja ajatellen.

Moukarinheiton SE-nainen Krista Tervo Kuva: Anssi Mäkinen / SUL-arkisto

– Tässä oli jo yksi kovempi treenijakso, jonka jälkeen annettiin kropan palautua ja levättiin kunnolla. Nyt tehdään viikon kova treenijakso ja sitten aletaan herkistellä MM-kisoihin, Tervo sanoo.

Tervo kilpaili viime vuonna yleisen sarjan EM-kilpailuissa Berliinissä ja heitti aiemmin tänä kesänä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä kuudenneksi. Yleisen sarjan MM-kisoihin hän lähtee ensi kertaa.

– Tavoitteena on päästä siellä omalle hyvälle tasolle ja tietysti tavoittelen finaalipaikkaa. Treenit ovat menneet hyvin, Tervo sanoo.

Kuiviston tapaan Tervo matkustaa Dohaan suoraan Suomesta.

Lue lisää:

Moukarinheittäjä Krista Tervon historiallinen heitto syntyi villistä ideasta – ”Olemme valmentajan kanssa kokeilunhaluisia hulluja”

Moukarinheittäjä Krista Tervo sai Suomen ennätyksestä kaksi päivää treenivapaata valmentajalta – "Dohan tulosraja tulee jos on tullakseen"  

Sara Kuivisto huippuaikaan Superliigassa – nousee Suomen kaikkien aikojen viidenneksi: "Juoksu oli ihan uskomattoman helppoa"

Suomen ykkösmailerin MM-unelmaan tarvitaan Suomen ennätys – Sara Kuivisto hakee vauhtia kotimaan "vuoristoleiriltä" ennen kauden huipennusta

Caster Semenyan kertaalleen kukistanut suomalaismaileri liputtaa CAS:n päätöksen puolesta – "Täysin oikeudenmukainen"