1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Maajoukkuekoripallo

Entinen NBA-komissaari David Stern ymmärtää Yhdysvaltojen tähtipelaajien kieltäytymiset – "Koripallon MM-kisojen ajankohta oli virhe"

Yllätystappion koripallon MM-puolivälierissä kärsinyt Yhdysvallat nähdään Tokion olympialaisissa vuoden päästä.

NBA:n entinen pomo David Stern kuvassa Kuva: Getty Images

Yhdysvallat kompastui keskiviikkona koripallon MM-kisojen puolivälierissä Ranskalle ja pelaa torstaina sijoista 5-8, kun se kohtaa Serbian. Etukäteen moni koripallotietäjä oli sijoittanut kyseiset maat turnauksen loppuotteluun. Kaksi edellistä maailmanmestaruutta vienyt Yhdysvallat oli jäänyt mitalipelien ulkopuolelle edellisen kerran peräti 17 vuotta sitten.

Käytännössä kaikki isoimmat Yhdysvaltojen NBA-tähdet jäivät sivuun Kiinan MM-kisoista. Tähtien lukuisat kieltäytymiset eivät voineet olla näkymättä koriksen mahtimaan esityksistä.

Pitkäaikainen ja entinen NBA-komissaari David Stern vierittää Washinton Postin (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa syyn koko lailla Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n päättäjien niskaan, eikä yhdysvaltalaispelaajien.

– Jos pelaajien pitää pelata putkeen ensin MM-kisat kesällä, sitten pitkä NBA-kausi pudotuspeleineen ja lopuksi vielä heinäkuussa alkavissa Tokion olympialaisissa, niin mikähän on lopputulema, Stern lataa suoraan Marc J. Spearsin haastattelussa.

FIBA muutti koripallon MM-kisojen ajankohtaa, ja ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1960 ne pidettiin vajaa vuosi ennen olympialaisia. Aiemmin MM-kisat olivat aina kaksi vuotta ennen kesäolympialaisia.

– Minusta tämä oli virhe. Uskon, että monet (Yhdysvaltojen NBA-pelaajat) eivät tykänneet perättäisistä arvokisoista, Stern arvostelee kansainvälisen koripalloliiton muutoksenhalua.

Lue myös:

USA:n koripallovalmentaja Popovich seisoi pelaajiensa takana shokkitappiosta huolimatta eikä haikaillut NBA-tähtiä takaisin: Ei ole sellaista asiaa kuin ”muut pelaajat”

Yhdysvallat on lyöty! Ranska pudotti hallitsevan mestarin ja eteni sensaatiomaisesti välieriin MM-koriksessa

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.