Rytmisen suomalaisvoimistelijoilla kova haaste – MM-kisat lähes ainoa oljenkorsi Tokion olympialaisiin

Rytmisen voimistelun MM-kisat ovat suomalaisyksilöille lähes ainoa mahdollisuus tavoitella olympiapaikkaa. Keväällä jaetaan enää kolme paikkaa maailmancupin perusteella. Suurimmat toiveet kohdistuvat Rebecca Gergaloon.

voimistelu
Rebecca Gergalo, rytminen voimistelu
Rebecca Gergalo on Suomen kärkinimi rytmisessä voimistelussa.Jari Kärkkäinen / Yle

Rebecca Gergalo on treenannut kovaa läpi kesän ja kansainvälisten kisojen tulokset ovat olleet lupaavia. World Challenge Cupin kisassa Kazanissa tuli kahdestoista tila.

Gergalo nyrjäytti nilkkansa MM-kisoihin valmistautuessa, mutta pieni keventäminen on auttanut. Vaiva ei vaikuta arvokisamatkaan. Ilmaisuutta ja voimaa ohjelmiinsa saanut Gergalo on löytänyt rohkeutta ja vahvuutta suorituksiinsa.

– Me ei varsinaisesti kesän aikana vaikeutettu ohjelmia. Ohjelmia on siistitty esimerkiksi jalkatyön osalta. On yritetty saada tehtyä kaikki, mitä ohjelmassa pitää olla ja karsittu virheitä. Virheet pudottavat sijoitusta alas. Nyt on tullut enemmän pisteitä ja parempia sijoituksia, Gergalo kertoi tyytyväisenä.

– Kävin myös Venäjällä kahden viikon leirillä, sekin on varmasti auttanut tosi paljon. Hyvillä mielin lähdetään MM-kisoihin, olo on tosi varma.

Rebecca Gergalon nauhaohjelma
Rebecca Gergalo harjoittelee nauhaohjelmaansa.Jari Kärkkäinen / Yle

Suomalaiset eivät lunastaneet paikkoja ensi kevään EM-kisoihin, joten MM-kisojen jälkeen olympiapaikan tavoittelu on maailmancupkisojen varassa. MM-kisoista paikan Tokioon saa 16 neliottelun parasta voimistelijaa. Gergalon lisäksi MM-kisoissa Suomea edustavat Aurora Arvelo ja Jouki Tikkanen sekä maajoukkue.

– En halua olympiapaikasta stressiä itselleni. Olen tehnyt koko kesän kovasti töitä ja yritän suhtautua MM-kisaan kuin mihin tahansa muuhun kilpailuun. Keväällä on vielä kolme olympiapaikkaa jaossa maailmancupkisojen perusteella. Jos ei nyt niin siellä.

19-vuotiasta Gergaloa valmentaa Larisa Gryadunova, joka luotsasti Katja Volkovan Rion olympiakisoihin vuonna 2016. Volkova ylsi kaikkien aikojen parhaaseen suomalaissijoitukseen rytmisessä voimistelussa, kun hän oli 21:nen. Suomella on ollut kautta aikojen neljä olympiaedustajaa rytmisessä voimistelussa.

– Tavoitteena on tehdä omaa maksimia ja parasta. En stressaa, koska se aiheuttaa ahdistusta ja tunnetta että on pakko onnistua. Teen niin että olen itse tyytyväinen.

Lue myös:

Suomalaiset jäivät finaalien ulkopuolelle rytmisen voimistelun EM-kisoissa – "Suunta on oikea, mutta edessä on vielä paljon työtä"

Rytmisen maajoukkue ottaa askelia kohti olympiaunelmaa, Portugalista heltisi taas finaalipaikka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat