Hyppää sisältöön

Dopingepäilyistä vapautunut Christian Coleman vaatii anteeksipyyntöä – "Maineeni tahraamiselle ei voi laittaa hintalappua"

Christian Colemanin mukaan hänen maineensa on tahrittu.

Christian Coleman valmistautuu parhaillaan MM-kisoihin. Kuva: Getty Images

Dopingepäilyistä vapautunut yhdysvaltalainen pikajuoksija Christian Coleman, 23, vaatii Yhdysvaltain antidopingtoimikunnalta (Usada) anteeksipyyntöä.

Dohan yleisurheilun MM-kisoihin valmistautuvan Colemanin mukaan hänen maine on tahrittu. Pikajuoksijatähti kertoi YouTube-videolla (siirryt toiseen palveluun), että hän on menettänyt yli 150 000 dollaria mahdollisia tuloja dopingepäilyjen takia. Tulonmenetyksiä Colemanille tuli muun muassa siitä, kun hän ei voinut osallistua kilpailuihin Euroopassa.

– Maineeni tahraamiselle ei voi laittaa hintalappua, Coleman jyrisi.

– Minulla on varaa asianajajaan, mutta on mahdollista, että Usada voi jyrätä niiden yli, joilla ei ole varaa puolustukseen, Coleman totesi.

Usada ilmoitti reilu viikko sitten, että se on vetänyt pois pikajuoksija Colemania vastaan nostamansa dopingrikkomussyytteen. Colemania uhkasi kilpailukielto, kun hän jäi kolme kertaa kuluneen vuoden aikana testaamatta puutteellisten olinpaikkatietojen takia.

Usadan jatkoselvityksissä kävi ilmi, että vain kaksi kolmesta tapauksesta sattui vuoden sisällä. Usada korjasi kantaansa sen jälkeen, kun se oli saanut ohjeistusta maailman antidopingtoimisto Wadalta.

Coleman on juossut tällä kaudella sadan metrin maailman kärkiajan 9,81. Hän oli nopein mies myös vuosina 2017 ja 2018.

Lue myös:

Wada ei valita päätöksestä vapauttaa Christian Coleman dopingepäilyistä

Coleman vapautui dopingepäilyistä – saa juosta MM-Dohassa

Asiantuntija selittää, miksi dopingtestejä laiminlyönyt Coleman saa juosta MM-kisoissa – Wadan sääntötulkinta koitui sprintterin pelastukseksi

Huippuaituri Nooralotta Neziri ihmettelee Colemanin laiminlyöntejä olinpaikkatiedoissa: "Jos se on joskus unohtunut, luulisi, että sen muistaa aika tarkkaan seuraavalla kerralla"