Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Jonne Virtanen Twitterissä: irtisanominen tehtiin virheellisillä perusteilla – HC TPS vahvistaa purun, TUTO toivottaa tervetulleeksi jäälle

HC TPS kertoi torstaina puoliltapäivin että pelaajasopimuksen purkaminen tapahtui perustelluista ja harkituista syistä. Virtasen mukaan asia käsitellään jatkossa riidanratkaisuelimissä.

Jonne Virtanen
Jonne Virtanen, TPS
Jonne Virtanen. Arkistokuva.Tomi Hänninen

Turun Palloseuran entinen hyökkääjä Jonne Virtanen kertoo Twitterissä, että hänen pelaajasopimuksensa HC TPS Turku Oy:ssä on purettu torstaina 5. syyskuuta.

Sopimuksen purkamisen syyksi TPS oli Virtasen mukaan ilmoittanut epäasiallisen käytöksen ja runsaan alkoholinkäytön työtehtävissä. Virtanen kertoo pitkässä Twitter-kirjoituksessaan oman näkemyksensä tapahtuneesta spekulaatiot tyrehdyttääkseen.

Virtasen mukaan syytökset alkoholinkäytöstä liittyvät julkisuudessakin käsiteltyyn Tanskan matkaan, jossa seura oli Virtasen mukaan kustantanut illallisen pelaajille harjoitusottelun jälkeen.

Virtanen, 31, oli nauttinut illallisella alkoholia ja ollut krapulassa seuraavana päivänä, jolloin joukkue matkusti takaisin Suomeen.

– Kysymyksessä olevan illallisen tarjoilut on kustantanut seura itse ja tällainen illallinen on yleinen tapa jääkiekossa. Myönnän nauttineeni seuraavana päivänä yhden oluen lentokentällä, mutta en pitänyt sitä kokonaisuus huomioon ottaen paheellisena, Virtanen kirjoittaa.

Twitterissä julkaistun kirjoituksen mukaan Virtanen pitää irtisanomista virheellisin ja vaillinaisin perustein tehtynä. Virtasen mukaan asiaa käsitellään jatkossa riidanratkaisuelimissä.

– Pidän TPS:n väitteitä Tanskan pelimatkan aikaisista tapahtumista virheellisinä kokoluokkansa ja merkittävyytensä osalta. Minusta tuntuu, että Tanskan-matkaa käytetään nyt vain ns. keppihevosena.

Virtanen teki viime kaudella TPS:n väreissä 12 pistettä 56 runkosarjaottelussa.

HC TPS lähestyi tiedotusvälineitä lyhyellä tiedotteella hieman Virtasen ulostulon jälkeen. Seura vahvistaa tiedotteessa pelaajasopimuksen purkamisen ja toteaa sen tapahtuneen perustelluista ja harkituista syistä

Seura kiittää Virtasta tiedotteessa yhteisistä vuosista ja toivottaa menestystä tulevaisuuteen.

Virtanen on tervetullut TUTO:n riveihin

Turkulainen Mestis-joukkue TUTO Hockey esitti kohun alkumetreillä kutsun Jonne Virtaselle siirtymisestä TUTO:n riveihin. Kutsu saatettiin tulkita leikkimielisenä, mutta toimitusjohtaja Roope Paltta kertoo seuran olevan tosissaan.

– Teemme kovasti töitä sen eteen, että saisimme Jonnen meidän organisaatioomme.

Hidasteena on oikeastaan tällä hetkellä vain raha. Paltan mukaan apuja tarvitaan, että Virtasen saaminen riveihin voitaisiin mahdollistaa. Virtanen on luonnollisesti tietoinen palkkaeroista, kun siirrytään liigasta Mestikseen, mutta se ei ole este.

– Hän on kolmen lapsen isä ja tarvitsee leipää pöytään, eli ei voi olla palkatta, Paltta kertoo.

Paltta uskoo, että seurat ovat kiinnostuneita Virtasesta Eurooppaa myöten. TUTO tarjoaisi mahdollisuuden jatkaa jäällä edes sen ajan, kunnes Virtaselle tarjotaan paikkaa muualta.

Lue myös:

TPS:n hyllyttämä Jonne Virtanen haluaa nopeasti takaisin jäälle: "Asia kesken, spekulointi epäreilua"

Jääkiekkoilija Jonne Virtanen hyllytettiin TPS:stä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat