Tampereen kiekkoseuroilla menee hyvin: "Ei tarvitse joka päivä miettiä, mistä palkkarahat saadaan kasaan"

Tampereen Areenan odotetaan tuovan kasvua sekä kiekkoseuroille että koko kaupungille tulevaisuudessa.

Tampereella on tiedossa jälleen tiukkoja paikalliskamppailuja. Kuva: Tomi Hänninen

Juuri käynnistyneen liigakauden kynnyksellä kiekkopomot ovat tyytyväisiä seurojensa taloudelliseen tilanteeseen. Molemmat tamperelaiset joukkueet ovat viime aikoina onnistuneet kääntämään tuloksensa plussan puolelle.

Tapparalle tässä ei ole mitään uutta, mutta myös Ilveksellä menee jälleen hyvin.

Ilveksen taustayhtiön tulos kolminkertaistui viime tilikaudesta. Liikevaihto kasvoi lähes puolellatoista miljoonalla eurolla ja yleisötavoitekin ylittyi. Seuran toimitusjohtaja Risto Jalo on on syystä tyytyväinen.

Risto Jalo on huojentunut Ilveksen taloudellisesta tilanteesta. Kuva: Marko Melto / Yle

– Ollaan siinä hyvässä tilanteessa, ettei tarvitse joka päivä miettiä, mistä palkkarahat taas saadaan kasaan kuun vaihteeseen.

Jalon mukaan nykytilanteessa seuran johdollakin riittää paremmin energiaa päivän askareisiin. Mikä parasta, myös joukkueen rakentaminen helpottuu, kun pelaajabudjettia kyetään kasvattamaan.

Tapparaa on hiottu pitkään

Tapparan aseena on viime vuosina ollut tasaisuus, niin taloudessa kuin pelikentilläkin. Tilikauden voitto jäi hieman aiempaa pienemmäksi, mutta liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla.

Mikko Leinonen aloitti Tapparan toimitusjohtajana 1990-luvulla. Kuva: Marko Melto / Yle

Liigassa seura kipusi jälleen mitaleille, jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen korostaa jatkuvuutta.

– Taustalla on pitkäjänteinen työ, jota olemme tehneet 20 vuotta. Siinä on selkeät tavoitteet ja toimintatavat sekä hyvä valmennus- ja myyntiorganisaatio.

Omaa osuuttaan menestykseen pian eläkkeelle jäävä Leinonen vähättelee. Hän toteaa olevansa enemmän kaitsija kuin kehittäjä tai luoja; tulokset ovat yhteistyön tulosta.

Kalaan vai katsomoon

Lisää hyvää seuroille on tulossa, kun Tampereen Areena valmistuu parin vuoden kuluessa. Ainakin toimitusjohtajien usko hankkeeseen on vahva.

– Elämysviihde, johon jääkiekkokin kuuluu, tulee kasvamaan jatkossa ja silloin fasiliteetit on saatava kuntoon, Risto Jalo sanoo.

Rakennuksen sijaintia kaupungin keskustassa Jalo pitää napakymppinä. Samoilla linjoilla on Mikko Leinonen, joka uskoo paikasta sukeutuvan Euroopan valovoimaisimpia areenoita.

Oma tulevaisuuttaan Leinonen ei käy vielä arvailemaan. Lähellä Tapparaa hän aikoo olla jatkossakin, tai sitten ei.

– Toinen vaihtoehto on, että pysyn tuolla Teiskon perukoilla, viljelen perunoita ja käyn kalassa ja niin edelleen.