Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Entinen maajoukkuemies Fredric Portin suunnistuksen päävalmentajaksi

Maajoukkueuransa vuosi sitten lopettanut Portin, 29, on pidetty henkilö maajoukkuesuunnistajien keskuudessa.

suunnistus
Fredric Portin
Fredric Portin on Suomen suunnistusmaajoukkueen uusi päävalmentaja.Mikko Stig / Lehtikuva

Suomen Suunnistusliitto on nimennyt Fredric Portinin suunnistusmaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Entisen maajoukkuesuunnistajan pesti on kaksivuotinen.

Portin, 29, aloittaa tehtävässään "pehmeällä laskulla" syyskauden lopulla. Uusi päävalmentaja on mukana Sveitsin ja Kiinan maailmancupin kilpailuissa syksyllä nykyisen päävalmentajan Petteri Kähärin ollessa vielä vastuussa.

– Olemme saaneet Portinista hyvää palautetta urheilijoilta. Hän sopii tosi hyvin sekä miesten että naisten valmentajaksi, ja hänellä on empaattinen suhtautumistapa asioihin, kommentoi Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki päävalmentajavalintaa tiedotteessa.

Vasta vuosi sitten MM-kisoihin maajoukkueuransa lopettanut Portin on toiminut sittemmin 21–25-vuotiaiden talenttiryhmän Team Kisakallion valmentajana Mårten Boströmin kanssa. Portin on myös valmentanut FSO:ssa ja Pargas IF:ssa, jonka riveissä hän on suunnistanut.

Portin uskoo, että hänen tuoreessa muistissaan oleva huippusuunnistajan ura antaa hyvät edellytykset valmentamiselle. Liiton toimitusjohtaja Ilomäki on samaa mieltä.

– Kohtalaisen lyhyestä valmentajakokemuksesta huolimatta hän esitti kypsän kokonaisnäkemyksen ja uskon, että hänen johdollaan voimme rakentaa tulevaisuudessa suomalaista valmennuslinjaa, Mika Ilomäki sanoo.

Maajoukkueen ensi kauden kohokohtia ovat sprinttimatkojen MM-kisat Tanskassa ja maastomatkojen EM-kisat Virossa. Isoihin saappaisiin astuva Portin haluaa erityisesti korostaa fyysisten valmiuksien merkitystä maajoukkueessa.

– Tiedän, että se, mikä sopi minulle urheilijana ei välttämättä sovi kaikille. Minulla ei ole mitään pakkoa saada kaikkia harjoittelemaan samalla tavalla. Haluan kuitenkin keihään kärkenä pitää fyysisen kunnon ja kapasiteetin ja kannustaa urheilijoita sen systemaattiseen mittaamiseen ja testaamiseen, Portin sanoo.

– Jos aikoo kansainvälisellä tasolla taistella mitaleista, pitää suunnistus nähdä fyysisenä lajina, uusi päävalmentaja päättää.

Korjattu kello 15.45: Portin ei ole Pargas IF:n kasvatti, vaan edustanut ja valmentanut seurassa.

Lue myös:

Sensaatiomainen hopea! Suomen miehet palasivat suunnistuksen MM-viestimitaleille 10 vuoden tauon jälkeen uskomattomassa kamppailussa

Marika Teini avautuu rankasta vammakierteestään – ei pystynyt juoksemaan vain päiviä ennen MM-kisoja: "On ollut pään lyömistä seinään"

Suomi suoriutui hyvin Norjan MM-suunnistuksessa – miehiltä myrskyvaroitus tulevaan: "Olemme täältä tulossa"

Kirmulan ankkuriosuus sai Niemen ja Kuukan tuntemukset heittelemään oksetuksesta valtavaan iloon – lopussa luotto oli järkkymätön: "Tiesin kaikkien samalle suoralle päätyvien jäävän jalkoihin"

Kahdeksankertainen MM-mitalisti Merja Rantanen lopettaa maajoukkueuransa ensi vuonna suunnistuksen MM-sprintissä

Mitalitili auki! Venla Harju suunnisti MM-pronssia keskimatkan kilpailussa

Lähteet: suomen suunnistusliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat