Australia on hautonut kostoa kolme vuotta – MM-välierä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden: "Tappio sattuu edelleen"

Espanja ja Australia kamppailevat paikasta MM-finaalissa perjantaina. Patty Millsin johdattamalla "Boomersilla" on kalavelkoja kolmen vuoden takaa.

Maajoukkuekoripallo
Australian pelaajat juhlivat MM-kisojen ottelussa Ranskaa vastaan.
Patty Mills (keskellä) ja Australian joukkue lähtee hakemaan revanssia kolmen vuoden takaisesta olympialaisten pronssiottelusta.Shi Tang / Getty Images

Yksittäistä vihellystä harvoin kannattaa jäädä murehtimaan, kun pelataan arvoturnauksen mitalikamppailussa.

Australian joukkue on kuitenkin ammentanut voimaa koripallon MM-kisoihin kolmen vuoden takaa vihelletystä virheesta ja seuranneista kahdesta vapaaheitosta. Kyseessä oli Rion olympialaisten pronssiottelu Espanjaa vastaan.

Joukkueet kohtaavat Pekingin MM-välierässä, jota voi seurata Yle TV2:sta kello 10.50 alkaen.

Espanjan Sergio Rodriguez ajoi korille ja Patty Mills puolusti tilannetta. Pelikellossa oli 9,7 sekuntia. Australia johti yhdellä pisteellä ja oli kiinni historiansa ensimmäisessä koripallon arvokisamitalissa.

Rogriguezin vapaaheitot upposivat keskelle, ja samalla pronssi karkasi Australian ulottumattomiin. Neljänneksi jääneen joukkueen näkökulmasta virhe vihellettiin kevyin perustein.

– Olemme keskustelleet siitä pelistä lukuisia kertoja ja tappio sattuu edelleen, Andrew Bogut kommentoi medialle puolivälierän jälkeen (siirryt toiseen palveluun).

Mills oli Australian paras pistemies Pekingin MM-puolivälierässä Tshekkiä vastaan upottamalla 24 pistettä, keräämällä kuusi syöttöä ja napsimalla päälle neljä levypalloa.

Bogutille voitto osoitti, että kolmen vuoden aikana "Boomers" on noussut uudelle tasolle.

– Varsinkin Rio opetti, että jos näissä turnauksissa katsoo liian pitkälle, ampuu itseään jalkaan. Juuri tällaisen pelin olisimme saattaneet hävitä vuosia sitten, Bogut sanoi.

Australian päävalmentaja Andrej Lemanis uskoo, ettei kolmen vuoden takaisista tunnelmista tarvitse erikseen muistuttaa, kun joukkue rynnistää Espanjaa vastaan Pekingin MM-parketilla.

Lataus välieräpeliin tulee itsestään.

– Uskon, että tuon tappion aiheuttama tuska on ajanut tätä joukkuetta kohti tätä turnausta. Yksi ensimmäisistä asioista, jonka kuulin matkalla pukukoppiin oli, että hommat ovat vielä kesken.

PERJANTAIN MM-VÄLIERÄT

Espanja - Australia TV2 klo 10.50

Argentiina - Ranska TV2 klo 14.50

Lue myös:

Yhdysvallat jää huonoimpaan sijaansa MM-koripallossa – Serbia vei kahden pettyneen välisen kohtaamisen

Australia historiallisesti mitalitaistoihin – näin pelataan perjantain MM-välierissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat