Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nähdäänkö suomalainen nelinpelipari olympiatenniksessä? "Se on minulle suurimpia syitä, miksi aamulla jaksaa lähteä treenaamaan ja kiertää maailmaa pallon perässä"

Suomen todennäköisin tapa saada olympiapaikka tennikseen on se, että Henri Kontinen nousee takaisin nelinpelin maailmanlistan kymmenen parhaan joukkoon. Täysin poissuljettua ei ole sekään, että Emil Ruusuvuori nousisi kaksinpelissä riittävän korkealle.

tennis
Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen nelinpeliparina.
Henri Kontinen ja Emil Ruusuvuori pelasivat nelinpelissä Davis Cupissa Itävaltaa vastaan.Tennisliitto

Tokion olympialaisiin on aikaa vajaa vuosi ja monessa lajissa taistellaan parhaillaan paikoista kisoihin.

Suomen miesten tennismaajoukkue antoi viikonloppuna hienon näytteen iskukyvystään Davis Cupissa Espoossa, vaikka lopulta tuloksena olikin tappio Itävallalle. Henri Kontinen ja Emil Ruusuvuori taistelivat nelinpelissä Itävallan kovaa paria vastaan. Voitaisiinko esimerkiksi tämä kaksikko nähdä Suomen väreissä myös ensi kesän Tokion olympialaisissa?

Suomen olympiapaikka tenniksessä on kiven alla. Lähimpänä se on miesten nelinpelissä Jos Henri Kontinen on ensi kesäkuun kahdeksannen päivän nelinpelin maailmanlistalla kymmenen parhaan joukossa, hän pääsee mukaan sellaisen parin kanssa, joka on rankingissa 300 parhaan joukossa kaksin- tai nelinpelissä. Tämän ehdon täyttäisivät tällä hetkellä Emil Ruusuvuorija Harri Heliövaara.

Kontinen on tällä hetkellä 26:s, joten takaisin kymmenen joukkoon yltäminen vaatisi häneltä hyviä tuloksia. Entinen maailmanlistan ykkönen ei ota stressiä olympialaisista.

– Jos mahdollisuus tulee, pelaan mielelläni, mutta en ole sitä hirveästi ajatellut. Voin vain hoitaa oman hommani niin hyvin kuin mahdollista. Jos se riittää olympialaisiin jonkun kanssa, niin hieno juttu, Kontinen totesi.

Harri Heliövaara
Olympiaunelma on Harri Heliövaaralle iso syy jatkaa uraa.Lehtikuva

Vaikka Harri Heliövaara pelasi Davis Cupissa kaksinpeliä, hän panostaa urallaan nyt nelinpeliin. Hän on nelinpelin maailmanlistalla sijalla 153. Kolmikymppiselle Heliövaaralle olympiaunelma on ehkä se tärkein syy jatkaa yhä uraansa.

– Se on minulle suurimpia syitä, miksi aamulla jaksaa lähteä treenaamaan ja kiertää maailmaa pallon perässä. Se olisi ehdottomasti yksi urani kohokohtia. Mielestäni se on jollakin tavalla omissa käsissäni. Henri tulee pysymään rankingissa luultavasti aika korkealla. Jos saan hilattua itseni kaksinumeroiselle rankingille, meillä on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan.

– Se olisi sellainen mahdollisuus, jota ei saa toista kertaa elämässä. Olen hirveän ylpeä siitä, mitä olen urallani tehnyt tähän mennessä, mutta olympialaiset on lajirajat ylittävä tapahtuma. Sinne haluan mennä ja menestyä, Heliövaara sanoi.

Toinen tapa päästä olympialaisiin nelinpelissä on kahden pelaajan yhteisranking. Se vaatisi kuitenkin vielä selvästi Heliövaaran mainitsemaa parempaa sijoitusta toiselta suomalaispelaajalta, joten se on suomalaisille erittäin epätodennäköistä. Käytännössä nelinpelipaikka vaatii sitä, että Kontinen on kesäkuussa kymmenen parhaan joukossa.

Mutta voisiko paikka aueta kaksinpelissä? Emil Ruusuvuoren viimeaikaisten esitysten perusteella mitään ei kannata sulkea pois. Maailmanlistalla noin sadan sijan nousu kuudenkymmenen paikkeille kesäkuuhun mennessä toisi Ruusuvuorelle paikan Tokioon.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori venyi yhteen kaikkien aikojen suomalaisista tennisvoitoista – kukisti maailmanlistan vitosen Dominic Thiemin: "Ei olisi paljon paremmin voinut mennä"

Kommentti: Uskomattoman upea tennisviikonloppu päättyi katkerasti - Ruusuvuori antoi häikäisevän näytön koko maailmalle

Davis Cup: Itävalta vahvempi nelinpelissä – Ruusuvuori tiukassa paikassa Thiemiä vastaan

Olympialaisiin tähtäävä Harri Heliövaara avaa tennisammattilaisuuden vaiettua puolta – uran alussa taloudellista tappiota, hintalappu yhä kaudessa kymmeniä tuhansia euroja

Kontinen ja Peers hävisivät US Openissa – "Kyllä syö miestä"

Emil Ruusuvuori kipusi kesässä yli 200 sijaa maailmanlistalla ja nyt vastassa on maailmanlistan viitonen – onnistuuko "kosto" Jarkko Niemisen puolesta?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat