1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Maajoukkuekoripallo

Argentiinan taikuri loihtimaan paikkaa MM-finaaliin – asiantuntija povaa jännäriä: "Ranska ei pääse helpolla"

Yle Urheilun asiantuntijan Pieti Poikolan mukaan Ranska on suosikki MM-välierässä Argentiinaa vastaan. Facundo Campazzo on kuitenkin pysäyttämättömässä vireessä.

Argentiinan Facundo Campazzo oli hurjassa vireessä puolivälierässä Serbiaa vastaan. Kuva: Jesse D. Garrabrant/Getty Images

Pekingin koripallon MM-turnauksen kliimaksi ja henkinen finaali piti olla Serbian ja Yhdysvaltojen välinen välieräottelu. Joukkueet kohtasivat kyllä, mutta jo torstaina ja väänsivät sijoista 5-6.

Perjantaina toisessa välierässä kohtaavat suosikkien sijaan Ranska ja Argentiina. Ottelua voi seurata Yle TV2:ssa kello 14.50 alkaen.

Kumpikin kaatoi vastustajansa tyylillä, mutta Argentiinan Facundo Campazzon "koripalloklinikka" Serbiaa vastaan oli MM-turnauksen kohokohtia.

Campazzo kokosi 14 pisteen lisäksi peräti 12 syöttöä, ja välillä Serbian isokokoinen joukkue näytti parketilla viisikolta sinipaitaisia keiloja. Perjantaina taivaansinisten fanit odottavat uutta näytöstä.

Ranska puolestaan käänsi seitsemän pisteen tappioaseman mestarisuosikkia Yhdysvaltoja vastaan voitoksi jykevän sentterinsä, NBA-liigan Vuoden puolustavan pelaajan Rudy Gobertin johdolla. Tupla-tupla Argentiinaa vastaan voisi kantaa "Les Bleus'n" pitkälle.

Yle Urheilun asiantuntijan Pieti Poikolan mukaan välierästä voi odottaa äärimmäisen mielenkiintoista kohtaamista.

– Tietyllä tavalla Argentiinalla on vähän paremmat edellytykset suojella omaa kolmen sekunnin aluettaan. Ranska ei pääse siellä helpolla, Poikola arvioi.

– Toisaalta Ranskalla on erittäin hyvä korin suojelija, Gobert. Serbiaa vastaan Argentiina onnistui tekemään liikaa helppoja koreja kolmen sekunnin alueelta.

Poikolan mukaan Ranskan joukkueesta löytyy riittävästi kokoa ja korintekovoimaa kukistamaan Argentiina. Toistaiseksi sinipaidat ovat hyödyntäneet heittopaikkansa 52-prosenttisesti, kun välierävastustajaon jäänyt 46 prosenttiin.

Evan Fournier on kiskonut turnauksen läpi 21 pisteen ottelukeskiarvolla, ja toiseksi tehokkain pistemies Nando De Colo on pussittanut kolmen pisteen heitoistaan jopa puolet.

– Ranskalta löytyy kaksi kovan luokan korintekijää. Joukkue on rakennettu Fournierin ympärille ja hän tietää oman asemansa, Poikola arvioi.

"Les Bleus'n" puolustuksen näkökulmasta suurin kysymys kuuluu, miten Campazzon tehot pystytään pitämään mahdollisimman hyvin aisoissa.

Yhdysvaltoja vastaan Frank Ntilikinan tehtävänä oli vainota Kemba Walkeria parketilla ja ranskalainen onnistui tehtävässään.

Ntikilinan tehtävä kuitenkin vaikeutuu huomattavasti, sillä Campazzo on ollut äärimmäisen liukas pideltävä. Lisäksi takamiehen pelinäkemys on omaa luokkaansa.

Poikolan mukaan suosikki on kuitenkin Ranska.

– Heillä on vähän enemmän korintekovoimaa, he ovat vähän isompia kolmen sekunnin alueella, vähän fyysisempi joukkue.

PERJANTAIN MM-VÄLIERÄT

Espanja - Australia TV2 klo 10.50

Argentiina - Ranska TV2 klo 14.50

Lue myös:

Australia on hautonut kostoa kolme vuotta – MM-välierä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden: "Tappio sattuu edelleen" Australia historiallisesti mitalitaistoihin – näin pelataan perjantain MM-välierissä

Yhdysvallat on lyöty! Ranska pudotti hallitsevan mestarin ja eteni sensaatiomaisesti välieriin MM-koriksessa

Campazshow! Näin Argentiinan virtuoosimainen pelinjohtaja syötteli Serbian nurin