Suora

  • Elävä arkisto esittää

Päävalmentaja Banks antoi kiitosta suomalaiskannustajille sekä pelaajille: "Vihdoinkin he pystyvät nauttimaan pelistään"

Joel Banks toivoi, että suomalaiset saapuvat viikonloppuna sankoin joukoin Sloveniaan kannustamaan Suomen lentopallomiehiä.

Maajoukkuelentopallo
Joel Banks ja Antti Siltala
Joel Banks ja Antti Siltala tuulettavat Pohjois-Makedonia-ottelussa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Helpotus paistoi päävalmentaja Joel Banksin kasvoilta, kun Suomen lentopallomaajoukkue oli vihdoin onnistunut ottamaan voiton hänen valmennuksessaan. Ja vieläpä juuri siinä ottelussa, joka sen pitikin voittaa: avausvastustaja Pohjois-Makedonia EM-turnauksessa. Suomi kaatoi vastustajan 3–1.

– Tuntuu ihan uskomattomalta. Olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä pelaajista, koska koko kesän olemme saaneet paljon kritiikkiä ja paljon negatiivista julkisuutta suorituksistamme, Banks sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja viittasi joukkueen 18 virallisen ottelun tappioputkeen.

– Tiedämme, että tämä on tulosurheilua, mutta se on kovaa. Olemme hävinneet useasti, mutta se, että olemme pystyneet löytämään voiton tielle heti avausottelussamme ja se, että pystyimme pelaamaan heti omalla tasollamme, on todella tärkeää.

Voitto näkyi myös ottelun jälkeen juhlivissa pelaajissa. Banksin mukaan voitto ja sen tuomat kolme pistettä ovat tärkeitä, mutta ennen kaikkea siksi, että se nostaa pelaajien itseluottamusta.

– Pelaajat ovat tehneet paljon töitä, mutta tuloksia ei ole tullut. Olemme uskoneet prosessiin ja jatkaneet töitä. Tämä oli yksi meidän päätavoitteistamme. Voiton myötä pystymme asennoitumaan huomiseen välipäivään ja sen jälkeen kolmeen perättäiseen otteluun hyvin, Banks sanoi.

– Olen erittäin tyytyväinen pelaajiini, koska vihdoinkin he pystyvät nauttimaan pelistään.

Banks jakoi kiitosta myös Ljubljanaan matkustaneille suomalaiskannattajille, joita oli jo torstaina hyvin paikan päällä ja lauantaiseen Slovenia-otteluun heitä odotetaan vieläkin enemmän. Banksin mukaan kannattajat antoivat pelaajille tarvittavaa energiaa.

– Kaikkien Suomessa pitäisi nyt hypätä lentokoneeseen ja tulla tänne lauantaiksi. Se on kuitenkin vapaapäivä, olut on halpaa ja voitte kannustaa samalla Suomea ja luoda supertunnelman, Banks vinkkasi hymyillen.

Lue myös:

Lentismiehet nauttivat voitosta "ihan sikana" suomalaiskannattajien edessä – "Näytimme joukkueen voiman"

Tappioputki on vihdoin katkennut! Lentismiehet kaatoivat Pohjois-Makedonian

Suomi taisteli voiton sinnikkäästä Pohjois-Makedoniasta – katso ottelu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat