Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.

Avausvoitto saattoi avata lentismiesten peliä, mutta neljän vuoden takainen EM-hopeamitalisti Slovenia on kova pala – "Se on todellinen mittari Suomelle"

Suomen lentopallomiehet saavat toisessa EM-ottelussaan vastaansa kotijoukkue Slovenian. Yle Urheilun asiantuntijat Timo Hoivala ja Konstantin Shumov muistuttavat Slovenian kovuudesta.

Maajoukkuelentopallo
Mitja Gasparini
Mitja Gasparini tuulettaa Slovenian voitokkaassa 3–0-ottelussa Valko-Venäjää vastaan.CEV

Suomi on tänään tiukan paikan edessä, kun se saa EM-turnauksessa vastaansa kotiyleisönsä edessä pelaavan Slovenian. Neljän vuoden takainen EM-hopeamitalisti Slovenia on C-lohkon kakkossuosikki ja on Euroopan rankingissa sijalla kahdeksan. Lisäksi se saavutti kesän hyvillä otteillaan paikan ensi vuoden Kansojen liigaan.

– Vaatimukset ovat tässä ottelussa kovemmat kuin Pohjois-Makedoniaa vastaan, Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala muistutti.

– Slovenia pelaa lähestulkoon samalla joukkueella, millä se otti hopeaa neljä vuotta sitten ja pääsee lisäksi pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Se on todellinen mittari Suomelle.

Suomi ja Slovenia ovat kohdanneet toisensa 14 kertaa aiemmin, ja Suomi on voittanut näistä kohtaamisista 9. Tuoreita otteluita ei tosin ole, ja kaksi viimeistä peliä on vuodelta 2017. Tuolloin Slovenia voitti molemmat (3–0 ja 3–1).

Oman pelin tärkeys korostuu

Yle Urheilun asiantuntija Konstantin Shumov odottaa ottelusta mahtavaa show’ta jo puhtaasti kotiyleisön ja suomalaiskannattajien takia. Hän toivoo myös Suomen pelin nousevan sellaiselle tasolle, että se pystyy haastamaan Slovenian.

– Uskoisin, että Pohjois-Makedonia-pelin jälkeen joukkue on vapautunut ja löytää sen oikean tien eteenpäin. Slovenia voi kaatua meidän omalla, vahvalla pelillämme, omilla vahvuuksillamme eli puolustus- ja torjuntapelillä, Shumov sanoi.

Slovenia-peli on ensimmäinen Suomen kolmesta perättäisestä ottelusta. Sunnuntaina joukkue kohtaa Valko-Venäjän ja maanantaina lohkon ykkössuosikin Venäjän.

Hoivala ei usko, että avausvoitto siivittäisi Suomen joukkueen useamman voiton ryppääseen, mutta toivoo, että se tuo tarvittavan loikan eteenpäin.

– Jos Suomi häviää Slovenialle, niin seuraava ottelu on vielä tärkeämpi tämän jälkeen. Valko-Venäjä-ottelussa Suomen täytyy olla todella tarkkana ja hereillä, Hoivala muistutti.

Suomen ja Slovenian välinen ottelu alkaa kello 21.30. Lähetystä voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta kello 21.15 lähtien.

Lue myös:

Lentismiehet nauttivat voitosta "ihan sikana" suomalaiskannattajien edessä – "Näytimme joukkueen voiman"

Päävalmentaja Banks antoi kiitosta suomalaiskannustajille sekä pelaajille: "Vihdoinkin he pystyvät nauttimaan pelistään"

Tappioputki on vihdoin katkennut! Lentismiehet kaatoivat Pohjois-Makedonian

Miten käy lentismiesten EM-kisoissa? Poimi tästä talteen Suomen otteluohjelma ja lähetysajat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat