Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP

Arctic Invitational on näytön paikka SJ Gamingin nuorelle Elias "Jamppi" Olkkoselle – "Menestys voisi tuoda suuren boostin"

Olkkosen edustama SJ Gaming lähtee Suomen suurimpaan kilpapeliturnaukseen suurena haastajana.

e-urheilu
SJ Gaming -joukkueessa pelaavat Tony Niemelä, Jesse Grandell, Tuomas Louhimaa, Elias Olkkonen ja Mikko Välimaa Arctic Invitational -e-urheilutapahtuman mediatilaisuudessa Helsingissä 12. syyskuuta 2019.
SJ Gamingin Tony "arvid" Niemelä, Jesse "KHRN" Grandell, Tuomas "SADDYX" Louhimaa, Elias "Jamppi" Olkkonen ja Mikko "xartE" Välimaa saavat vastaansa kansainväliset tähdet Arctic Invitational -turnauksessa.Markku Ulander / Lehtikuva

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue SJ Gaming on kovan paikan edessä Helsingin Areenalla lauantaina, kun joukkue kisaa historian suurimmassa Suomessa järjestettävässä kilpapeliturnauksessa Arctic Invitationalissa.

SJ Gamingin viiden pelaajan kokoonpano on klassinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen tähtenä häärii 18-vuotias Elias "Jamppi" Olkkonen, joka on kerännyt tehokkailla otteillaan maailmanlaajuistakin huomiota. Nuorukainen on innoissaan mahdollisuudesta pelata Helsingissä isolla näyttämöllä.

– Suurimmalle osalle meidän joukkueesta tämä on ensimmäinen iso tapahtuma, johon pääsee. Isossa LAN-tapahtumassa ja kotiyleisön edessä pitää vain nauttia siitä hetkestä, Olkkonen innostuu.

Yhden päivän kestävässä Arctic Invitationalissa kilpaillaan 100 000 euron palkintopotista. Kahden välierän voittajat etenevät lauantai-iltana pelattavaan finaaliin. SJ Gamingin lisäksi mukana ovat eurooppalainen CR4ZY, brasilialaisjoukkue FURIA sekä tunnettu amerikkalaisnimi Cloud9.

SJ Gaming haastaa välierässään turnauksen ykkössuosikin CR4ZY:n, joka ylsi lähelle pudotuspelejä Counter-Striken major-turnauksessa syyskuun alussa. Pääasiassa Balkanin maiden pelaajista koostuvassa joukkueessa pelaa myös suomalainen Otto "ottoNd" Sihvo, 21.

CR4ZYn pelaajat onnittelevat toisiaan voitosta.
SJ Gaming saa turnauksessa vastaansa Otto "ottoNd" Sihvon (toinen oik.) CR4ZY:n.Starladder

Olkkonen uskoo, että SJ Gamingin pedantti valmistautuminen otteluun kantaa lauantaina hedelmää.

– Heillä on major-turnaus alla, ja me olemme päässeet bootcampaamaan (valmistautumaan harjoitusleirillä), Olkkonen pohtii.

Väkeviä otteita Berliinin major-turnauksessa joukkueensa kanssa esittänyt Sihvo on Olkkoselle tuttu nimi jo Suomen joukkueista. Molemmat suomalaiset nauttivat peliserverillä etenkin AWP-tarkkuuskiväärin käytöstä.

– Otto on erittäin hyvä pelaaja. Tuntuu, että itsekin olen kehittynyt viimeisen puolen vuoden aikana. Ennen tuntui, että hän oli aina askeleen edellä. Uskon, että nyt ollaan aika tasoissa.

SJ Gaming on Counter-Strikeen erikoistuvan verkkosivuston HLTV.orgin rankingissa maailmanlistan sijalla 58. Suomalaisjoukkueista edelle yltävät selvästi ENCE sekä HAVU Gaming. Erot huipulla ovat kuitenkin pieniä, ja nousukiito voi olla parhaimmillaan nopeaa.

– Jos tässä turnauksessa menestyisi, se voisi tuoda suuren boostin. Voittamalla esimerkiksi top 20 -jengin nähtäisiin, että ei me oikeasti olla niin paljon perässä muita, Olkkonen puntaroi.

Nuorukaisen loistavat otteet SJ Gamingissa eivät ole jääneet maailmalla huomaamatta.

– Olen saanut kutsuja maailmalta, mutta ne eivät ole olleet sellaisia, joihin olisi kannattanut tarttua. En halua kiirehtiä tulevaisuuden kanssa mitenkään. Jos tulee tarjouksia, niin se on hyvä, mutta kiire ei ole minnekään.

Lue myös:

Harkimoiden unelma e-urheilutapahtumasta Areenalla muuttuu todeksi viikonloppuna – "Nyt on hyvä hetki Counter-Strikelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat