Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä

Mäkäräinen kuittaa norjalaisten tylyn kritiikin Kontiolahdelle "heittona" – kritisoi kauden avauksen uudistuksia

Kaisa Mäkäräinen kaipaa vaihtelua maailmacup-kauden avaamiseen Östersundissa, mutta ei kaipaisi lisää matkustamista.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen jatkaa maajoukkueessa.EPA

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton suunnitelma käynnistää maailmancupin kausi kaudella 2020 ja 2021 Kontiolahdelta sai torstaina jäätävän vastaanoton lajin mahtimaasta eli Norjasta.

Nelinkertainen maailmanmestari ja viisi olympiamitalia voittanut Tiril Eckhoff moitti Kontiolahtea "maailman synkimmäksi stadioniksi".

Eckhoffin pitkäaikainen kilpakumppani Kaisa Mäkäräinen tulkitsee norjalaisen jyrkkiä kommentteja suopeaan sävyyn.

– Minusta tuntuu, että Tirilin kommentti oli sellainen nopeassa tilanteessa tullut heitto. En jaksaisi kaivaa siitä kovin suurta dramatiikkaa, Mäkäräinen totesi Yle Urheilulle.

Kansainvälisen liiton suunnittelema aikataulu kauden avauksille 2020 ja 2021 pilkkoo nykyisen mallin kahteen osaan. Ensin Kontiolahdella kisataan parina päivänä, jonka jälkeen siirrytään Östersundiin.

Suomen ykköstähden mielestä ratkaisu ei palvele urheilijoita. Kyse ei ole niinkään kauden avaamisesta juuri Kontiolahdella, vaan ylimääräisestä matkustamisesta.

– Vaikka kisojen määrä ei periaatteessa taida lisääntyä kuin yhdellä tai kahdella startilla, niin se lisää matkustamista. Ennen kaikkea huollolle, he liikkuvat kuitenkin maateitse. Se on aika rankka setti, eikä hirveästi urheilijoiden keskuudessa saanut kannatusta, Mäkäräinen sanoo.

Hän olisi valmis viemään kauden avauksen pois Ruotsista. Viime kauden avaus Pokljukassa oli Mäkäräisen mukaan mukava uudistus.

– Minusta kauden aloituspaikkakuntaan tarvitaan ehdottomasti vaihtelua. Totta on, että Pohjoismaista kannattaa aloittaa, koska meillä on täällä lumivarmempi tilanne kuin Keski-Euroopassa, Mäkäräinen toteaa.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen kilpakumppani teilasi Kontiolahden ampumahiihtostadionin: taustalla maailmancupin kiistellyt muutokset – "Yksi maailman synkimmistä stadioneista"

Kontiolahti saa kauden avauskisan vuonna 2020 – Venäjä ei järjestä ampumahiihdon maailmancupia ainakaan neljään vuoteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat