1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mika Salo

Lentämisestä innostunut Mika Salo piipahti Lapissa – formulavaikuttaja kritisoi Bottasta, mutta ylisti uutta nuorta sukupolvea: "Vanhat kaverit sivuun ja uudet sisään"

Formula 1 GP-kisojen tuomari Mika Salo kritisoi Valtteri Bottasta ja hehkuttaa Lewis Hamiltonia.

Mika Salo piipahti Lapissa. Kuva: Pekka Viinikka / Yle

Entinen Formula 1 -kuljettaja ja sittemmin F1-kisoissa tuomarina kunnostautunut Mika Salo ehtii hengähtää hetken ennen Singaporen osakilpailua. Lentämisestä kilpauransa jälkeen kiinnostunut Salo pyörähti lentoharrastuksensa tiimoilta myös kilpailujen välissä Rovaniemellä ennen formulakauden loppuhuipennusta.

Samalla hän ehti summata kulunutta kautta, jota johtaa odotettu kuski.

Lewis Hamilton johtaa ylivoimaisesti ja on kovassa iskussa. En usko, että häntä kukaan tänä vuonna enää lyö ja hän on aika varmasti maailmanmestari.

Salo yltyi hehkuttamaan myös nuoria kuljettajia, jotka ovat tulossa vauhdilla mukaan kärkikamppailuihin. Vaihtuvuus on tärkeää ja yksi kuljettaja nousee tällä hetkellä ylitse muiden.

– Se on oikea linja, että vanhat kaverit sivuun ja uudet sisään. Se on kiva nähdä, että nuorta polvea nousee koko ajan uudestaan. Max Verstappen nousi huipulle muutama vuosi sitten ja nyt Charles Leclerc.

Valtteri Bottas on Formula ykkösten kokonaiskilpailussa toisena. Tästä huolimatta Bottas sai Salolta tylytystä Monzan osakilpailusta, vaikka Bottas ajoi kisassa toiseksi.

– Kyllä Valtterin pitäisi pystyä voittamaan enemmän kisoja. Nyt Hamilton ei pystynyt menestymään Monzassa ja Valtterin olisi pitänyt kyetä voittamaan se kisa. Valtterin pitää paikata, jos Lewisilla on huono päivä, sillä Hamilton voittaa aina hyvänä päivänä.

Lentoharrastus vei mennessään

Salo paljasti ilmailuharrastuksensa ohella myös ruskan ja metsästyksen houkutelleen hänet Lappiin. Hän liittyi ennen etelään paluutaan Rovaniemellä hirvijahtiporukkaan, saaliista ei kuitenkaan toistaiseksi kuulunut.

Salon pitkäaikainen haave lentämisestä toteutui muutama vuosi sitten, kun hän hankki lentolupakirjan. Lisenssi oli kytenyt ajatuksissa pitkään.

– Täytin vuosia tuossa pari kolme vuotta sitten ja sain kurssin lentolupakirjaa varten kavereilta lahjaksi. Pääsin sen nopeasti läpi ja olen lentänyt aika paljon ja tykkään siitä pirusti.

Ensi keväänä formulavaikuttaja Salo kertoi saavansa merenrantalaituriinsa kevyen tyyppiluokan lentokoneen.

– Olen halunnut vesitasokonetta jo pitkään, se on ollut koko pointti tässä lentämisessä, että pääsen laskeutumaan veteen kotilaiturille. Se helpottaa elämää ja matkustelua kotimaassa sekä ulkomailla.

Lue myös:

Sebastian Vetteliä uhkaa kilpailukielto – "En ole huolissani"

Bottas vastasi tallipäällikön kritiikkiin – "En voinut vain kruisailla eroa kiinni"

Parisien: Formulatähti Michael Schumacherin "salaiset hoidot" alkavat pariisilaissairaalassa