Suora

  • Urheilustudio Levillä
  • Hiihdon Suomen Cup, naisten 10 km (v)

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue jatkaa boikottiaan – turnaus Luulajassa peruttiin neuvottelujen ajauduttua karille

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue jatkaa otteluboikottiaan. Yhteensä 43 pelaajaa pysyttelee sivussa maaottelutapahtumista.

Ruotsin naisten jääkiekko
Ruotsin maajoukkue
Tomi Hänninen

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue jatkaa maaottelutapahtumien boikotointiaan, kun neuvottelut maan lajiliiton kanssa karahtivat karille perjantaina.

Liitto tiedotti perjantaina, että marraskuussa Luulajaan suunniteltu turnaus on peruttu. Alun perin turnaukseen olisivat osallistuneet Ruotsin lisäksi Yhdysvallat, Kanada ja Suomi.

Ruotsin naisten maajoukkueen sopimus liiton kanssa päättyi huhtikuussa. Neuvotteluissa pelaajayhdistyksen ja jääkiekkoliiton kanssa ei olla päästy yhteisymmärrykseen.

Boikotin taustalla on tyytymättömyys maajoukkuetapahtumista maksettavaan korvaukseen.

– Muut maat ymmärtävät tilanteen, mutta urheilullisesti ja kansainvälisten suhteidemme kannalta tämä on valitettavaa, toteaa Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Tommy Boustedt Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Ruotsin naisjääkiekkoilijat boikotoivat maajoukkuetta, osallistuminen Suomen turnaukseen epävarmaa – "Häviämme taloudellisesti, jos sanomme kyllä"

Ruotsin jääkiekkoliitto vastaa naisten maajoukkueboikottiin: "Tunnen olevani isosti vastuussa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat