1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Maajoukkuekoripallo

Argentiina ryöpytti Ranskaa ja eteni MM-finaaliin – hopeakettu Luis Scola koulutti jättiläisen kaatajia

Argentiina voitti Ranskan koripallon MM-kisojen välierässä pistein 80–66.

Luis Scola tuuletti Argentiinan finaalipaikkaa koripallon MM-kisoissa. Kuva: AOP

Argentiina eteni koripallon MM-kisojen finaaliin kolmatta kertaa historiassaan. Argentiina löi välierässä Ranskan pistein 80–66.

Ranska kaatoi puolivälierissä jättiläisen pudottamalla Yhdysvallat. Argentiinaa vastaan sillä oli kuitenkin suuria vaikeuksia saada pelin rytmistä kiinni. Argentiina johti tauolla seitsemällä pisteellä ja meni kolmannella jaksolla menojaan.

Argentiinan avainpelaaja oli 39-vuotias laitahyökkääjä Luis Scola. NBA-uransa kaksi vuotta sitten päättänyt legenda tehtaili tyylikkäällä tavallaan 28 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Hän heitti neljä kertaa kolmen pisteen viivan takaa ja upotti heitoista kolme. Scola oli mukana jo vuonna 2004, kun Argentiina saavutti olympiakultaa.

Argentiina kohtaa MM-loppuottelussa Espanjan, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2006. Kyseessä ovat ainoat kaksi maata, jotka ovat pystyneet horjuttamaan Yhdysvaltojen koripalloherruutta viimeisen 17 vuoden aikana. Myös Espanjalla on riveissään kokeneita kehäkettuja MM-kultansa ajalta. Vuonna 2006 joukkueessa pelasivat jo Marc Gasol ja Rudy Fernández.

Argentiina pelasi edellisen kerran MM-loppuottelussa vuonna 2002, jolloin maa hävisi Jugoslavialle.

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 15. TV2 näyttää ottelun suorana.

Lue myös:

Espanja taisteli tiensä mestarillisilla otteilla MM-finaaliin – Australia taipui vasta kahden jatkoajan jälkeen välieräklassikossa

Näin MM-koriksen klassikko-ottelu ratkesi – Palaa Espanja–Australia-välierän dramaattisiin ratkaisuhetkiin